Požega.eu

Izgrađuje se nogostup duž cijele Vetovačke ulice u Kaptolu, izvode se i radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Izgrađuje se nogostup duž cijele Vetovačke ulice u Kaptolu, izvode se i radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole /FOTO/ Požega.eu | Izgrađuje se nogostup duž cijele Vetovačke ulice u Kaptolu, izvode se i radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole /FOTO/

PRIJE 6 GODINA
D.K.

KAPTOL –Intenzivno se i ravnomjerno radi, gotovo u svakom kutku općine Kaptol što potvrđuju i radovi na izgradnji 900-metarskog nogostupa uz najprometniju cestu u toj općini, kroz cijelu Vetovačeku cestu do tamošnje osnovne škole.

-Ovo je najprometnija naša ulica koja ima jako puno kamionskog tranzita pa je nužno potrebno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno školske djece koja prolaze upravo tim pravcem u školu. Zahvaljujem ŽUC-u kao investitoru što će nam riješiti taj problem, ali i problem odvodnje oborinskih voda na tom potezu. To je dugo očekivana i kapitalna investicija za općinu Kaptol vrijedna oko 600 tisuća kuna – istakao je načelnik općine Kaptol zahvaljujući Požeško-slavonskoj županiji i ŽUC-u na ovoj investiciji.

Radove izvodi zajednica ponuditelja, nekoliko tvrtki s područja Požege, Promet gradnja i Niskogradnja Marjanović. Zaposlena je isključivo domaća radna snaga.

-Ovaj posao je dugo planiran i došao je na red tek sad, kada su osigurana i sredstva. Odlično je što se na takvim investicijama angažiraju domaće tvrtke, jer svaka investicija je odmah povezana i s otvaranjem radnih mjesta. Mi potenciramo i tražimo da sve projekte i investicije rade naše tvrtke, jer svaka kuna koja se uloži u županiju uložena je novo radno mjesto. Ovo je centralni dio Kaptola, ovdje su sve institucije, škola, igrališta i sportski tereni, mjesto gdje se organiziraju sve manifestacije, pa je nužan sigurniji promet – istakao je župan Tomašević, koji smatra da će se građevinska operativa morati pojačati i preuzeti stotine milijuna kuna investicija koje će započeti samo ove godine. Ciklus investicija Požeško-slavonska županija je tek započela.

Započeli su intenzivni radovi, projektu energetske obnove, na zgradi Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu koja bi u narednih šest mjeseci trebala zasjati u novom ruhu. Na zgradi osnovne škole obnovi će se vanjska ovojnica zgrade, postaviti toplinska izolacije vanjskog zida, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu te zamjena vanjske drvene stolarije. Tim radovima se planira uštedjeti više od 50 posto energije, a ukupna vrijednost radova je 1,06 milijuna kuna.

-Naš zadatak je osim pedagoškog standarda da omogućimo našoj djeci suvremene standarde, uštedu i racionalno korištenje energije. Vrlo važno je istaći kako ćemo ovim projektom dobiti značajnu uštedu energije – rekao je ravnatelj kaptolačke Osnovne škole Nino Diklić.

Kaptolačka osnovna škola je šesta u nizu u Požeško-slavonskoj županiji na kojoj se radi energetska obnova. Sredstva su osigurana iz europskog fonda, Ministarstva, Fonda za energetsku učinkovitost i Požeško-slavonske županije. 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo