U izgradnju državnih cesta na području Požeško-slavonske županije uložit će se deset puta više sredstava

Autor: D.K.

POŽEGA – Projekti o kojima se godinama priča, najavljuju i koji nailaze na kritike političkih neistomišljenika, a radi se o izgradnjama brzih cesta na području Požeško-slavonske županije pobliže su predstavleni i prezentirani široj javnosti preko gradonačelnika i načelnika općina te gospodarstvenika i predstavnika raznih institucija i ustanova. Prezentaciju je organizirala Požeško-slavonska županija, na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem, u suradnji s čelnicima Hrvatskih cesta koje su predstavljali članovi uprave Alen Livelić i Nikša Konjevod sa suradnicima.

Prezentacija se odnosila na izgradnju brzih cesta Pleternica – Poloje, obilaznica Pleternica – Požega – Brestovac te Požega ( Brestovac) – Staro Petrovo Selo ( izlaz na auto cestu A3). Pri predstavljanju projekta predstavnici Hrvatskih cesta iznijeli su planirane rokove kako one o početku izgradnje tako i završetku te financijske vrijednosti svakog od planiranih projekata.

-S ponosom mogu reći da ovdje u Požegi prezentiramo ono što hrvatska Vlada u ovom razdoblju planira investirati, a to je deset puta više sredstava u ovu županiju nego između 2013. do 2017. godine. Naime, od 2017. do 2020. godine u ovu županiju planiramo investirati više od 48 milijuna kuna u izgradnju. Ovo je samo primjer da hrvatska Vlada kroz projekt “Slavonija” ima kao glavni cilj revitalizaciju ovog prostora – rekao je član Uprave Hrvatskih cesta Alen Liverić.

Možda najviše od svih, o izgradnji svih državnih cesta, nešto više je rekao i naglasio saborski zastupnik Franjo Lucić koji je najveći popornik svih takvih i sličnih investicija.

Vrijednost projekta izgradnje brze ceste je preko 850 milijuna kuna, a predviđene su dvije varijante provedbe. Jedna je cesta s dva kolnika i dva tunela, dok je druga varijanta cesta s četiri kolnika i dva tunela dužine 1670 metara. Projekt bi trebao zaživjeti za dvije godine, pri kraju je idejno rješenje i lokacijska dozvola te glavni projekt, dok bi se najkasnije 2020. započelo s radovima.

-Ispred Požeško-slavonske županije sretan sam i ponosan da ono o čemu se govorilo dugi niz godina danas počinje s prezentacijom, i siguran sam vrlo skoro i realizacijom jednog važnog projekta. Za našu županiju izlaz na brzu cestu je pitanje opstojnosti. Potpisani su i vrijedni ugovori vezani uz aglomeracije, a i ovaj projekt potvrdni je odgovor na pitanje da li Slavonija i ova županija imaju pravo biti jednako razvijeni kao ostali dio Hrvatske. Ovakvi projekti s hrvatskom vladom koja je to jasno naznačila, siguran sam, potaknut će gospodarstvenike da ovu infrastrukturu koja se gradi kapitaliziraju otvaranjem novih radnih mjesta čime se jamči i ostanak mladih ljudi u ovom prostoru – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot