Izdana građevinska dozvola za hotel u Velikoj – radovi uskoro kreću

Autor: Jelenko Topić

Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije izdao je građevinsku dozvolu za izgradnju građevine ugostiteljsko turističke namjene na lokaciji u Velikoj. Investitor je poduzetnik Goran Šutalo iz Alaginaca, koji je kako je poznato, kupio objekte započetog hotelskog kompleksa u Velikoj.

Lokacija objekta je na čestici 120 katastarske općine Velika, a ta čestica nastala je okrupnjavanjem više građevinskih parcela. Predviđeni rok za izgradnju je tri godine, a u tom razdoblju dana je mogućnost produljenja toga roka jednom ako se nisu promijenili uvjeti zahvata u prostoru.

Suglasnost za ishođenje građevinske dozvole dale su sve nadležne institucije i gospodarski subjekti uključujući Park prirode Papuk unutar kojega se nalazi navedena lokacija, kao i javna poduzeća.

Navedena građevinska parcela iznosi gotovo 12 tisuća četvornih metra, a na njoj će se izgraditi hotel sa četiri zvjezdice. Imat će jednokrevetne i dvokrevetne sobe, njih ukupno 85, te 16 apartmana. Predviđa se ukupni smještajni kapacitet od 240 ležaja, a tu će se još nalaziti restoran sa oko stotinu sjedećih mjesta, te oko pedeset na natkrivenoj terasi.

-Pored toga u planu je niz drugih sadržaja kao što su zatvoreni bazen, višenamjenska multifunkcionalna dvorana, snack bar, mala projekcijska dvorana, te prostori i oprema za različite sportsko-rekreacijske sadržaje uključujući  teretanu – ističe poduzetnik Goran Šutalo.

Hotel će biti sastavni dio ukupne turističke ponude ovog kompleksa u sklopu kojega tvrtka Vinota u vlasništvu obitelji Šutalo uskoro počinje izgradnju otvorenih bazena sa svim pratećim sadržajima.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek