Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao motivacijsku tribinu u dvorani sv. Terezije Avilske: “Prelijepo je vidjeti toliko djece s puno veselja i emocija” /FOTO/

Nakon posjete i boravka izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića na nogometnim terenima u Vidovcima zanimljiv susret održan je i u dvorani sv. Terezije Avilske u kojoj se tražilo mjesto više, jer je održana više nego interesantna motivacijska tribina na kojoj je bilo riječi o zajedništvu, vjeri i sportu. Tribina je održana u sklopu projekta “Šport uključi, probleme isključi” kojeg provode Katolička gimnazija i NK Dinamo Vidovci – Dervišaga.

-Veseli me da sam danas ovdje te da sam dio ovog projekta i programa. Toliko puno djece, puno veselja i emocija doista je nešto prelijepo. Nikome od nas ne smije biti teško podržati prave akcije i prave projekte. Vidio sam koliko djece sport okuplja ovdje, kakve dobre uvijete imate za razvoj sporta i to je doista vrijedno podrške – rekao je Dalić.

Izbornik Dalić je okupljenim govorio o određenim stvarima koje su dobre za njihovu budućnost.

-Ako mogu svojim životnim putom nešto ukazati, pomoći i nekog usmjeriti bit će mi jako drago. Posebice uspjeh naše reprezentacije mora biti primjer kako i mali mogu biti veliki jer treba uvijek u životu stremiti, vjerovati i djelovati – dodao je Dalić.

S projektom “Šport uključi, probleme isključi” izbornika Dalića je upoznao voditelj projekta Bruno Budimir.

-Svrha projekta je da se minimalno 170 djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti uključi u zajednicu upravo kroz sport, a provodi se 5 škola sporta – škola nogometa, škola gimnastike, škola atletike, škola plivanja u suradnji s Gradom Požegom i škola penjanja na umjetnoj stijeni koja je postavljena u dvorištu Katoličke gimnazije s pravom javnosti,” rekao je voditelj projekta Bruno Budimir. Za sada se za projekt prijavilo oko 120 djece, a trenutno se formiraju i nove grupe za atletiku i gimnastiku,”rekao je voditelj projekta Bruno Budimir.

Katolička gimnazija s pravom javnosti i NK Dinamo Vidovci-Dervišaga započeli su provedbu projekta u prosincu 2018 godine, a trajat će do prosinca 2020. godine. Riječ je projektu vrijednom 998.838,46 kn, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 849.012,69 kn. U sklopu projekta je besplatna škola sporta za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti, a cilj projekta je unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih u nepovoljnom položaju informirajući i pružajući besplatne sportske sadržaje radi stjecanja zdravih životnih navika i vještina.

Na motivacijskoj tribini između ostalih su bili i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, predsjednik Gradskog vijeća Požege prof.dr.sc. Željko Glavić, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Dražen Vitez, moderator Biskupskog ordinarijata i prepošt Stolnog kaptola preč. Ivica Žuljević te brojni ravnatelji škola i institucija.

Sve su njih prigodnim riječima pozdravili ravnatelj Katoličke gimnazije Ivan Bedeničić i predsjednik NK Dinamo Vidovci – Dervišaga Tomislav Čabraja koji je posebno zahvalio izborniku Daliću na njegovom angažmanu i dolasku.

[FGAL id=257046]

0 Comment