Izbori tri ravnatelja: Ima li ambicioznih jer natječaji idu?

Autor: DK

blankPOŽEGA – Uz brojne poslove i obveze koji su pred prvim čovjekom Požeško-slavonske županije županom Alojzom Tomaševićem aktualni su i oni kadrovski koji se trebaju u predstojećem kraćem razdoblju razriješiti. Bitna i veoma važna neka rukovodeća mjesta u institucijama ili ustanovama ostala su, a neka ostaju, upražnjena, radi odlaska na druge dužnosti ili isteka mandata, koja uskoro treba popuniti stručnim i profesionalnim kadrovima. 

Ne treba sumnjati niti sumnjamo da se neće izabrati i biti izabrani oni koji su stručni i do sada dokazani u svom dosadašnjem radu. U prilog tome ide činjenica i ponovni izbor i imenovanje ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik Darku Kelemenu koji je već obnašao tu funkciju. Dok su neki dvojili hoće li biti ponovno izabran jer su pojedini malo aktivniji stranački ljudi iskazivali zainteresiranost da zasjednu u tu fotelju prema svemu sudeći kod župana nije bilo dvojbe. Novo Upravno vijeće koje je imenovao osnivač Požeško-slavonska županija povjerilo je još jedan četverogodišnji mandat uspješnom ravnatelju Kelemenu.

Kadroviranje se nakon provedenog natječaja očekuje ovih dana i u požeško-slavonskom Domu zdravlja u kojem je ostalo upražnjeno mjesto ravnatelja odlaskom Darka Puljašića na funkciju gradonačelnika Požege. Istekom mandata ravnatelju požeške Gimnazije prof. Pavlu Buciću kojem nije bilo naklonjeno resorno ministarstvo da vodi tu ustanovu u još jednom mandatu očekuje se izbor čelne osobe i na to upražnjeno mjesto što neće biti laka odluka kako za Školski odbor tako i za osnivača.

Možda iznenađujuće i dugogodišnji ravnatelj požeške Glazbene škole prof. Veljko Valentin Škorvaga nakon tridesetak godina odlazi iz te ustanove. Njegovo novo radno mjesto je u našoj metropoli točnije u Muzičkoj akademiji Zagreb. Uskoro se očekuje natječaj za ravnateljsko mjesto, a imajući u vidu da ta škola ima dosta kvalitetnih kadrova, koje je dosadašnji ravnatelj okupio, rješenje će se sigurno naći unutar te ustanove. Među njima, kako neslužbeno saznajemo, najveće šanse da sjednu u ravnateljsku fotelju imaju profesori škole sa dugogodišnjim iskustvom, a takvih je svega nekoliko. Nije nam poznato kolike su njihove ambicije, a skori natječaj to će brzo izbaciti na vidjelo. U svakom slučaju očekivanja od njih su velika jer je letvica visoko podignuta zbog činjenica o uspješnosti dosadašnjeg ravnatelja i njegovih zaposlenika što je donijelo brojne visoke nagrade i priznanja njihovim učenicima na natjecanjima u zemlji i svijetu.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića