Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

IZBOR DOBRIH NOGOMETAŠA: Uz Mateja Mitrovića požeški kraj je dao Filipa Uremovića, ali i više vrsnih igrača kroz protekla desetljeća

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | IZBOR DOBRIH NOGOMETAŠA: Uz Mateja Mitrovića požeški kraj je dao Filipa Uremovića, ali i više vrsnih igrača kroz protekla desetljeća Požega.eu | IZBOR DOBRIH NOGOMETAŠA: Uz Mateja Mitrovića požeški kraj je dao Filipa Uremovića, ali i više vrsnih igrača kroz protekla desetljeća

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Proteklih dana na jednoj svjetski poznatoj i dobro posjećenoj društvenoj mreži, koja postaje sve popularnija i u Hrvatskoj, njihov korisnik zatražio je pomoć čitatelja oko sastavljanja karte naše države sa zanimljivim popisom.

 

Naime, zamolio je da korisnike da pridodaju svakoj županiji i gradu Zagrebu najboljeg nogometaša koji je rodom iz te županije. O ukusima nije potrebno raspravljati, ali već po komentarima na objavi vidi se da neke istinske legende nedostaju. No, kako se može razaznati, najviše korisnik mahom su slagali mapu po aktivnim igračima, no po tom popisu neke županije još uvijek nemaju svoje predstavnike.

 

Tako prema najvećem broju korisnika karta hrvatskih županija pokazuje da je najbolji nogometaš iz Požeško-slavonske županije Matej Mitrović.

 

Nesporno je da je riječ o vrhunskom igraču i bivšem reprezentativcu, no pripadnik selekcije najboljih je i Požežanin Filip Uremović sadašnji Hajdukovac koji ima inozemno iskustvo u više zemalja. Vraćajući se u prošlost u selekciji bivše države i to onoj mlađeg uzrasta bio je Jakšićanin Drago Kifer.

Podsjetimo, istina ne toga ranga, ovaj kraj je dao brojne vrsne nogometaše kao što se Radišić, Pasariček, braća Ferenc, Živković, Husko, Brkić, Martinović i drugi. To su oni iz starijih generacija, a takvih je mnogo i unazad dvadesetak godina.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo