Izaslanstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i Lovačke udruge Jelen na proslavi 70.obljetnice LD Krka kod Šibenika /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Visoko izaslanstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije na čelu sa predsjednikom Brankom Bertelovićem, legendarnim Zdravkom  Vujnovićem Vujom i Antom Vitaliom, upriličili su prijateljski i službeni posjet lovcima Lovačkog društva Krka u Lozovcu – Konjevratima prigodom 70. obljetnice utemeljenja i uspješnog rada te lovačke asocijacije.

Tom prigodom na veličanstvenoj proslavi u hotelu Atrium , pred  više od 100 lovaca , uglednih gostiju, predstavnika lovačkih asocijacija i gradskih i županijskih vlasti – predsjednik Branko Bertelović uručio je prigodni dar, umjetničku sliku predsjedniku lozovačkih lovaca Davoru Gulinu u znak sjećanja i suradnje sa lovcima Krke.

Bertelović, Vujnović i Vitalia čestitali su domaćinu na povijesnom rođendanu i usuglasili se oko nastavka suradnje započete prije dva desetljeća.

Kao što je rečeno, suradnja dviju lovačkih udruga lozovačke Krke i Jelena iz Požege će se i dalje nastaviti, u novim, čini se i boljim uvjetima. Naime, 8. studenog 2002. godine, kad je i započela suradnja, dva predsjednika , Davor Gulin i Zdravko Vujnović potpisali su Povelju o prijateljstvu i suradnji , kako bi  razmjenjivali iskustva, mišljenja i stavove oko zajedničkih poteškoća na uzgoju i zaštiti lovne divljači.

Iako žive i obitavaju na dvama sasvim suprotnim lokacijama, u krševitoj Dalmaciji i ravnoj Slavoniji, lovci su pronašli zajednički jezik na planu unapređenja lovstva .

Veličanstvenom skupu više od 100 lovaca u Lozovcu – Konjevratima nazočio je i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, prvi put otkako je nedavno izabran za predsjednika, što će, svakako,  ostati zapisano zlatnim slovima u povjesnici dalmatinskog lovstva.

U župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika Hrvata u Konjevratima, misno slavlje služio je i vodio fra Filip Milanović.

Foto: D.M.

Više iz kategorije