Izabranica za Miss Požeško-slavonske županije Helena Matošević imala čast zapaliti Ivanjski krijes /FOTOGALERIJA/

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Veliku čast da zapali Ivanjski krijes, što je tradicionalna manifestacija na požeškom Trgu sv. Trojstva, imala je ovogodišnja izabranica za Miss Požeško-slavonske županije Helena Matošević iz Frkljevaca. U sklopu Ivanjskog krijesa kojim Požežanke i Požežani iskazuju ljetu dobrodošlicu održan je i izbor najljepše djevojke Požeško-slavonske županije. Prva pratilja novoizabranoj misici Heleni Matošević je Anja Čurčić iz Novoselaca, a druga pratilja Gabrijela Mišić iz Trnovca.

Svoju ljepotu pokazalo je devet prelijepih djevojaka Iva Glibo iz Pleternice, Anja Čurčić iz Novoselaca, Sara Pus iz Tekića, Karla Novosad-Martić iz Požege, Marinela Mikić iz Požege, Gabriela Grili iz Golog Brda, Helena Matošević iz Frkljevaca, Antonela Grgić iz Požege i Gabrijela Mišić iz Trnovca za koje članovima žirija nisu mogli donijeti laku odluku jer je svaka na svoj način svojom ljepotom lijepa.

Pozornost javnosti i medija djevojke su iskoristile kako bi upozorile na stalni društveni problem – nasilje nad ženama, a u sklopu programa nastupile su i pjevačica Katarina Bencetić s nekoliko glazbenih brojeva te Laura Lončar, višestruko nagrađivana plesačica UO Plesne radionice Ilijane Lončar koja je izvela vlastitu koreografiju “Peace of mind”.

Novoizabrana Helena Matošević krunu i lentu primila od Sare Vukušić, prošlogodišnje Miss. Prigodnim riječima svoje je sugrađanke i sugrađane, mlade ljepotice i sve goste pozdravio požeški gradonačelnik Darko Puljašić, a ovogodišnji požeški pozdrav ljetu zaključen je koncertom grupe Vatra i vatrometom.

Više iz kategorije