Požega.eu

Iz Zagreba se vratili u rodni Kaptol i pokrenuli proizvodnju: Naš se džin pije i izvan granica Hrvatske

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Iz Zagreba se vratili u rodni Kaptol i pokrenuli proizvodnju: Naš se džin pije i izvan granica Hrvatske Požega.eu | Iz Zagreba se vratili u rodni Kaptol i pokrenuli proizvodnju: Naš se džin pije i izvan granica Hrvatske

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Rijetki su primjeri da neka mlada obitelj odluči u metropoli, gradu Zagrebu, napustiti svoje stalno radno mjesto i vrati se onamo odakle su trbuhom za kruhom otišli, u svoj rodni zavičaj, Slavoniju, točnije rečeno mjesto Kaptol. Živi primjer je mlada obitelji Ive i Mihovila Pranjića koji su se uz povratak na rodnu grudu upustili u neizvijesnost i pokrenuli vlastiti privatni biznis. Osnovali su tvrtku i pokrenuli pzoizvodnju - destileriju Craft spirits i svoj prvi džin naziva Castrum.

-Donijeli smo odluku da se iz Zagreba vratimo u Slavoniju u Kaptol i otvorimo destileriju. Prije nego što smo se vratili i napustili Zagreb, i tamo siguran posao, registrirali smo destileriju u studenom 2020. godine. Prvi naš proizvod pustili smo u prodaju prije nešto više od šest mjeseci, u svibnju 2021. godine. Tada smo proizveli prvi i jedini naš proizvod London Dry gin. Krajem veljače puštamo u prodaju naš još jedan proizvod koji je odležavao godinu dana u hrastovoj bačvi. To je u našem poslu još jedna nova priča s kojom nastavljamo dalje - priča nam Iva nastavljajući kako u Zagrebu nisu vidjeli budućnost radeći i živeći na 14. katu stambene zgrade.
-Imali smo super i siguran posao i kolege s kojima smo radili, ali naša težnja za povratak u Slavoniju je prevladala. Jednostavno smo željeli raditi nešto svoje, biti svoji na svome - nastavila je Iva uz vidljivu podršku njenog supruga Mihovila koji prati njezine riječi kojima nam opusuje njihove zajedničke pothvate.

-Imamo potporu lokalne zajednice u kojoj živimo i radimo, a naglasila bih onu nama najvredniju, a to je Turistička zajednica Zlatni Papuk. S njima puno surađujemo, oni sve grupe turista koji dolaze dovode kod nas na degustacije u našu destileriju u sklopu koje imamo uređenu malu kušaonicu koja prima do deset posjetitelja. Za slučaj da se radi o većim grupama uvijek nam je na raspolaganju podrum Udruge vinara, vinogradara i voćara u Kaptolu - nastavlja Iva s neobičnom pričom koja se temelji na rezultatima i uspješnosti njihovog obiteljskog rada.

Sve što proizvedu to i prodaju.

Što se tiče plasmana i tržišta mlada poduzetnička obitelj i stim je više nego zadovoljna.
-Pomaknuli smo granice u smislu prodaje, a to je da najviše prodajemo putem interneta - web shopa. Tako naši proizvodi kroz te kanale odlaze i u zemlje EU, najviše Austriju i Njemačku - dodaje Iva pojašnjavajući da se njihovi proizvodi mogu naći i u nekoliko ugositeljskih lokala u Požegi te u trgovini Bike shop.
-Što se tiče ugostiteljskih objekata prisutni smo u određenima po Istri, Zagrebu i Osijeku. Svakako nam je plan širiti se i dalje posebice sada kad uvodimo još jedan naš proizvod - ističe Iva Pranjić.

Njihov prvi proizvid Castrum gin u tri je različita punjenha 0,2 L, 0,5 L te 0,7 L. Kao takve proizvode je moguće naručiti putem njihove web stranice.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.