IVO PETRANOVIĆ RADNIK POŽEŠKE TEKIJE OTIŠAO U ZASLUŽENU MIROVINU: “Uzor čovjeka i radnika” [FOTO]

Autor: D.M.

Dirljiv je bio rastanak Ivana Petranovića i njegovih radnih kolega u požeškoj tvrtki Tekija na ispraćanju u zasluženu mirovinu.

Pozdravljajući slavljenika u ime zaposlenih, njegov neposredni rukovoditelj Tomislav Rozman evocirao je uspomene i istako: -„Uvijek je bio uzor čovjeka i radnika kojeg su svi poštovali i cijenili“.

Rudi Kelemen je predao poklon koji će ga trajno sjeća na Tekiju i radne kolege, a čestitkama se pridružio i Anto Bekić, direktor Tekije d.o.o. Sve je to dirnulo Ivana koji nije moga prikriti emocije.

U 64. godini života i 44 godine radnog staža od čega 25 godina neprekidno u Tekiji, Ivan odlazi s poslova glavnog montera na održavanju, znajući da više neće biti na čelu operativne grupe koja uz redovne poslove obavlja intervencije na puknutim cijevima vodovoda i kanalizacije. S kolegama na poslu radio je bez obzira na vremenske prilike u vodi i blatu do „grla“, često nakon radnog vremena i u dane blagdana. Sve će mu to nedostajati.

Nakon osnovnog školovanja u Pleternici, Ivan završava trogodišnju Školu učenika u privredi Požega za vodoinstalatera. Razrednica mu je bila Jasna Pečur. Kod majstora Drage Vukovića obavljao je praktičnu nastavu, a on ga je učio ne samo poslu već i životu. Nakon školovanja zapošljava se u komunalnom poduzeće u Slavonskom Brodu odakle prije četvrt stoljeća prelazi u požešku Tekiju.

Ivan i supruga Barica, prošle godine obilježili su 40 godina braka, žive u Zagrađu gdje je njegov djed Ivan, po kojem je dobio ime, doselio iz Like. U obitelji je i sin Valentin sa suprugom i četvoro djece. Kćeri Kristina i Valentina su udate i imaju šestoro djece. Baš tih desetoro unučadi biti će mu preokupacija s kojim će provoditi najviše umirovljeničkog vremena. Zet Ivan se dosta zauzeo za organizaciju fešte i da se sve to zabilježi objektivom kako bi ostala trajna uspomena na dan odlaska u mirovinu.

Aktivan je uživotu Zagrađa. Sudjelovao je u osnivanju i igranju u mjesnom nogometnom klubu „Graničar“, jedno vrijeme je vodio Kulturno umjetničko društvo. Sudjeluje u svim aktivnostima u svom mjestu. Ivane sretno!

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek