Požega.eu

Ivo Enjingi proslavio Vincelovo uz „Gazde“ i još dva sviračka sastava /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Ivo Enjingi proslavio Vincelovo uz „Gazde“ i još dva sviračka sastava /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Ivo Enjingi proslavio Vincelovo uz „Gazde“ i još dva sviračka sastava /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

HRNJEVAC – Zaštitnik vinara, vinogradara i vinove loze sveti Vinko obilježen je svečano još jednom u kutjevačkom vinogorju, točnije na predjelu Hrnjevac poznatog vinara Ive Enjingija. Tu je bilo više od stotinu njegovih poslovnih partnera, suradnika i prijatelja, te uglednici iz javnog života među kojima su zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i drugi.

Domaćin Ivo Enjingi pozdravio ih je uz čokote vinove loze pokraj podruma u Hrnjevcu zahvalivši se na odazivu, a istakao je dobar urod prošlogodišnje berbe što je zalog kvalitetne proizvodnje u njegovoj vinariji.

Enjingi je zajedno sa mr. sc. Josipom Mesićem, pročelnikom Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi i poznatim umirovljenim nogometnim trenerom Dragutinom Krizmanićem orezao lozu.

Tijekom dočeka gostiju, te za vrijeme zajedničke večere i druženja nastupili su Enjingijevi redovni gosti tamburaši „Gazde“ iz Zagreba, te još svirački sastav Joze Dosegovića iz brodskog kraja i mladi tamburaši „Merak“ iz Nove Gradiške.

Tijekom druženja sudionici su kušali vincelovske specijalitete domaće kuhinje, a sve su to zalijevali odabranim vinima ovog najpoznatijeg vinara kontinentalne Hrvatske.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.