Ivo Enjingi proslavio Vincelovo uz „Gazde“ i još dva sviračka sastava /FOTOGALERIJA/

HRNJEVAC – Zaštitnik vinara, vinogradara i vinove loze sveti Vinko obilježen je svečano još jednom u kutjevačkom vinogorju, točnije na predjelu Hrnjevac poznatog vinara Ive Enjingija. Tu je bilo više od stotinu njegovih poslovnih partnera, suradnika i prijatelja, te uglednici iz javnog života među kojima su zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i drugi.

Domaćin Ivo Enjingi pozdravio ih je uz čokote vinove loze pokraj podruma u Hrnjevcu zahvalivši se na odazivu, a istakao je dobar urod prošlogodišnje berbe što je zalog kvalitetne proizvodnje u njegovoj vinariji.

Enjingi je zajedno sa mr. sc. Josipom Mesićem, pročelnikom Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi i poznatim umirovljenim nogometnim trenerom Dragutinom Krizmanićem orezao lozu.

Tijekom dočeka gostiju, te za vrijeme zajedničke večere i druženja nastupili su Enjingijevi redovni gosti tamburaši „Gazde“ iz Zagreba, te još svirački sastav Joze Dosegovića iz brodskog kraja i mladi tamburaši „Merak“ iz Nove Gradiške.

Tijekom druženja sudionici su kušali vincelovske specijalitete domaće kuhinje, a sve su to zalijevali odabranim vinima ovog najpoznatijeg vinara kontinentalne Hrvatske.

0 Comment