Ivica Ribičić (HDSSB) novi predsjednik Gradskog vijeća grada Kutjeva

Autor: DK

KUTJEVO – Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća grada Kutjeva u novom sazivu, kojoj je do izbora predsjednika Gradskog vijeća grada Kutjeva predsjedavala opunomoćenica Ministarstva uprave, odnosno Ureda državne uprave u Požegi Antonija Jurković, za predsjednika tog tijela izabran je Ivica Ribičić (HDSSB), poznati poljoprivrednik iz Grabarja dok je za njegovog zamjenika izabran Pile Miškić (HDZ).

Kutjevačko Gradsko vijeće čini 15 članova, 11 vijećnika iz redova koalicije HDZ-a, HDSSB-a i HSS-a, 3 vijećnika iz redova koalicije SDP-a, HSU-a i HNS-a i jednog ispred HSP-a.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir koji je bio nazočan na konstituirajućoj sjednici, svoj je mandat vijećnika stavio u mirovanje, a dužnost njegovog zamjenika kao vijećnika u Gradskom vijeću grada Kutjeva obnašat će Mario Majstorović.

Nakon izbora i izvješća Mandatne komisije, utvrđivanja članova Gradskog vijeća te izbora Odbora za izbor i imenovanja i izabran je predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća koji su položili prisegu, nakon čega je slušana himna.

Novi saziv Gradskog vijeće grada Kutjeva ispred koalicije HDZ-a, HDSSB-a i HSS-a činit će 11 vijećnika, Josipa Miličević, Jurica Kljajić, Branko Vido, Ivica Ribičić, Marko Ašembrener, Pile Miškić, Ivana Majetić, Maja Sontaki, Tea Jugović, Mirko Stanišić i Mario Majstorović.

Ispred koalicije SDP-a, HSU-a i HNS-a u vijeću će biti Dalibor Klajn, Miodrag Čamak i Magdalena Križanović dok će ispred HSP-a u vijećnik biti Franjo Ašembrener.

Kako doznajemo došlo je do određenih unutarstranačkih nesuglasica u HDZ-u iz kojeg razloga vijećnik Branko Vido (HDZ) nije ostao na sjednici iako je prije same sjednice bio na sastanku. Neslužbeno doznajemo da se Vido nije slagao s prijedlogom da Ivica Ribičić bude predsjednik Gradskog vijeća.

Tako uz Branka Vidu na konstituirajućoj sjednici nije bilo nazočno dvoje SDP-ovih vijećnika, Dalibor Klajn i Magdalena Križanović kao niti HDZ-ovog vijećnika koji je izabran za potpredsjednika Pileta Miškića. Iako je uobičajeno da na konstituirajućoj sjednici uz čelnika izvršnog tijela, u ovom slučaju gradonačelnika, bude nazočan i njegov zamjenik, na sjednici nije bio Ivica Malnar, zamjenik gradonačelnika.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: