Ivica Kovačević, kanididat za načelnika općine Jakšić: “Ne želim se sučeljavati sa osobama koje su osuđivane za iznudu”

Autor: PROMO

JAKŠIĆ – Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić i kanidat na predstojećim lokalnim izborima za tu funkciju obratio se medijima koje je informirao da se ne želi suočavati sa onom osobom koja je osuđivana za ozbiljno kazneno djelo, iznude i sl. i koja je kažnjena kaznom zatvora u trajanju od 11 mjeseci uz uvjetnu osudu ako ta osoba ne počini novo kazneno djelo u narednih pet godina.

Razloge zbog ne sučeljavanja prenosimo u cijelosti:

Zalažemo se za svaki oblik demokratske izborne procedure koja će doprinijeti kvaliteti političkih odnosa, kao i programskih rasprava koje mogu donijeti korist Općini Jakšić. No, gospodin Mladen Raguž je već unaprijed pokazao da njegov poziv nije motiviran navedenim razlozima. To između ostaloga potvrđuje i to što na sučeljavanje nisu pozvani i drugi kandidati koji vjerujemo imaju također štogod reći o svojim kandidaturama.

Zatim, potpuno je netočno da je gospodin Ivica Kovačević ili netko od njegovih suradnika o gospodinu Ragužu i njegovoj listi govorio kao „glavnom neprijatelju“. Naime, oni nemaju niti sporednih, niti bilo kakvih, pa tako niti  glavnih neprijatelja. To im jednostavno nije u ljudskoj, a time i političkoj naravi. Štoviše, gaje poštovanje prema svim drugim političkim opcijama i promišljanjima i rado prihvaćaju svaku konstruktivnu ideju koja može unaprijediti bilo što u Jakšiću.

No, postoji glavni razlog neodazivanja na poziv Mladena Raguža. Nepristajanje na politiku laži i ucjena, a to Mlade Raguž čini već neko vrijeme. Zato njegova konstatacija kako Ivica Kovačević nije reagirao niti na jedan njegov, citiramo, uradak, jeste točna, jer na takve uratke mogu reagirati samo institucije pravne države, a u tom smislu su i pokrenuti procesi . Mladen Raguž tvrdi da je nekoga “razotkrio, ogolio, i pokazao“. No, te radnje je trebao učiniti prema svojim suradnicima i osobama s njegove liste jer neki tvrde da nisu imali pojma o načinu na koji je svoj posao prije nekoliko godina radio Mladen Raguž. Naime dotični je već suđen i osuđen za kazneno djelo ucjene i iznuđivanja s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi. Mlade Raguž kao djelatnik financijske policije vršio je iznudu  kod vlasnika poduzeća u kojem je vršio kontrolu i tražio da ovaj plati 75000DEM kako  mu ne bi blokirali račun poduzeća.

Sve o presudi koju vam šaljemo u privitku ovoga teksta možete pročitati i objaviti na portalu.

Zato neće biti sučeljavanja, jer  se ne želi pristati i sudjelovati u politici krivotvorenja i ucjenjivanja lažima kroz razne uratke  osobe koju je hrvatski sud već osudio zbog sličnih stvari.

Od Mladena Raguža očekujemo prije svega da se ispriča stanovnicima Općine Jakšić.

S poštovanjem,

Izborni stožer OO HDZ Jakšić

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek