Ivan Đurina nije isključen iz HNS-a, to je samo želja pojedinca!

Autor: Požega Portal

ČAGLIN – Ivan Đurina dugogodišnji “i još uvijek”načelnik općine Čaglin iz redova Hrvatske narodne stranke nije izbačen niti isključen iz te stranke a nema niti potvrde da je protiv njega pokrenut bilo kakav postupak isključenja ili stegovna odgovornost. Prema svemu sudeći aktualni predsjednik HNS-ovog ogranka u Čaglinu Željko Garc obmanjivao je javnosti, mještane Čaglina, članstvo i simpatizera čime je nanio štetu ugledu te političke opcije koja je duži niz godina djelovala u toj jedinici lokalne uprave.

U svojim istupima, koje su prenosili neki mediji, predsjednik HNS-ovog ogranka za općinu Čaglin Željko Garc davao je izjave da je Ivan Đurina isključen iz HNS-a. Kada se to malo učinilo neuvjerljivo uslijedile su izjave da je suspendiran a nakon toga, što je i nama potvrdio, izjavio je da je za Ivana Đurinu, njegovog potpredsjednika u političkoj stranci, pokrenut postupak za suspenziju ili neka druga mjera koja je propisana u aktima HNS-a i koja je u nadležnosti odlučivanja vrha te krovne političke organizacije.

Da stvari nisu potpuno jasne oko cijele te situacije u prilog ide činjenica da se na naš upit nije očitovao HNS-ov povjerenik za Požeško-slavonsku županiju Vinko Ručević ali smo na kraju uspjeli dobiti šturu izjavu od direktorice komunikacija u Središnjem uredu HNS-a Renate Potočnik.

-Slijedom Vašeg upita obavještavamo Vas da je, prema našim informacijama, gospodin Ivan Đurina iz Čaglina član HNS-a – stoji u priopćenju kojeg smo primili 13.siječnja u poslijepodnevnim satima kojeg potpisuje Renata Potočnik.

Iz svega navedenog ne može se a ne postaviti pitanje iz kojeg se razloga digla tolika prašina oko Ivana Đurine i zašto mu je dio njegovog članstva okrenuo leđa i zbog čega ga “niti njegovi” nisu podržali prilikom donošenja proračuna za 2015. godinu. Takve nesuglasice i prethodna medijska prepucavanja između Đurine i Garca iskoristile su druge stranke čiji su članovi u Općinskom vijeću uskratili svoj glas za proračun zbog čega je pala izvršna i zakonodavna vlast u toj općini. Da li je bilo namjernog obmanjivanja ili je samo volja pojedinca dovela do političke krize i novih izbora ostaje da to prosude mještani Čaglina koji će morati u narednih 90 dana ponovno na birališta kako bi izabrali novu lokalnu izvršnu i zakonodavnu vlast.

U razgovoru sa gospodinom Đurinom doznajemo da on nije dobio nikakav dokument koji bi mu govorio kakva mu je politička sudbina. Nije mu niti poznato da li se sastajalo predsjedništvo HNS-ovog ogranka koje je jedino moglo donijeti zakonitu odluku i zauzeti određeni stav oko njegove političke sudbine. O istome nije upoznat niti Franjo Kanisek, donedavni potpredsjednik Općinskog vijeća i član HNS-a koji je na predzadnjoj sjednici Općinskog vijeća izjavio da napušta svoju političku stranku zbog ponašanja i samovolje pojedinaca, misleći na Garca. Na Đurininoj strani je i Zdenko Šipec također član HNS-a i član dosadašnjeg saziva Općinskog vijeća kojem također u svemu tome mnoge stvari nisu jasne.

Od Ivana Đurine u razgovoru doznajemo da će se on kada to procjeni obratiti vrhu stranke i da će zatražiti da “netko odgovara” za svu tu situaciju koja se događala unazad nekoliko mjeseci i zbog čega je došlo do njihovog gubljenja vlasti u općini jer prijevremene izbore smatra nepotrebnima koji će usporiti investicije koje su ugovorene i u nekim dijelovima već i započele.

Koja će budućnost HNS biti u daljnjem periodu na području općine Čaglin teško je za predvidjeti ali se može pretpostaviti da nema svijetle budućnosti i da će se veoma teško zadobiti povjerenje građana što će svakako iskoristiti druge političke stranke, presložiti se i pokušati dobiti svog načelnika i većinu u Općinskom vijeću.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: