“Ispod radara”

Autor: PROMO

Poštovane Kutjevčanke i Kutjevčani, svi žitelji prigradskih naselja, započela je službena kampanja i sve se polako budi .. Nebo je vedro, sunce nas grije, brojke zaraženih Covid-19 opadaju, nazire se POZITIVNA PROMJENA. Predstavljane su liste za gradsko vijeće Kutjeva te kandidatkinja i kandidati za izbor gradonačelnika. Dakle imat ćemo na ovim izborima i pet lista kandidata za sudjelovanje u predstavničkom tijelu. Čestitam svima kandidiranima i želim uspjeha na izborima. Kao građanin, dužan sam osvrnuti se na predstavljene liste i Vama osvijestiti neke činjenice. Dakle, sve predložene liste čiji su predlagatelji političke stranke, zadovoljavaju zakonom propisane uvjete pravovaljanosti… uglavnom. No jedna se ističe, ne zbog pravovaljanosti, nego zbog isto tako zakonske odredbe o ravnopravnoj zastupljenosti kandidata oba spola. Zato se kao građanin ove države, moram zapitati o čemu se tu radi? 

Pitanje 1. Radi li se tu o nepoštivanju-ignoriranju zakona koje smo svi dužni poštivati ili provoditi kao predstavnici vlasti i na svim razinama upravljanja?

Pitanje 2. Radi li se o nemogućnosti ispunjavanja tih odredbi, jer jednostavno žene ne žele na tu listu?

Ako je pod 1. odgovor, dakle strateška procjena predlagatelja je da će kandidati na listi doprinijeti više nego li će prekršajna prijava ŽDO (zaprečena je novčana kazna 20000-40000 Kn. za predlagatelja tj. nositelja liste) koštati. Ovakav odnos prema ženama poražavajući je, ali i odnos prema zakonima ove države kojih smo se svi dužni pridržavati. Ali već naviknuti da vladajuće elite ignoriraju zakone vlastite države, možda bi i ova činjenica prošla “ispod radara”. Zato sam smatrao dužnošću osvrnuti se na tučinjenicu. Dakle, pare nisu problem…Čije pare?

Ako je odgovor pod 2., možda je trebalo zatražiti pomoć, pomogli bismo…
Koji god odgovor bio, mislim da ga svi zaslužujemo. U svojoj intimi odgovor znam i u narednim danima sigurno ću ga podijeliti s Vama.

I za kraj;Upravljajući vozilom, vozač nailazi na raskrižje (prije kružnog toka) sa semaforom na kojemu je upaljeno crveno svjetlo. Budući mu se jako žuri jer pod svaku cijenu mora stići na vrijeme (sad je bitno), pogleda i uvjeri se kako nema nikog, pritisne papučicu gasa i projuri kroz crveno svjestan da je učinio prometni prekršaj koji se opisuje kao “obijesna vožnja”. Inače za ovaj prekršaj zapriječena je znatno veća novčana sankcija od gore navedene, istina po nekom drugom zakonu.
Zato, poštovane sugrađanke i sugrađani, svi budimo oprezni kad prelazimo cestu, osobito ako ugledate auto plave boje na kojemu piše “sad je bitno”, jer do sada valjda nije bilo, pa na predstojećim lokalnim izborima izaberimo one koji će donijeti promjene, POZITIVNE PROMJENE
Damir Razumović,kandidat za gradonačelnika Kutjeva i nositelj liste za gradsko vijeće koalicije Domovinski pokret – DP i Most

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88