Ispite za lovca položilo 26 kandidata, a uskoro će to pokušati njih još 24

Autor: Jelenko Topić

Od 30 prijavljenih kandidata koji su polazili nastavu njih 26 je položilo lovački ispit dok četiri kandidata zbog zauzetosti ovom prilikom nisu izašli na polaganje.

Njima je potpredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Denis Milošević u nazočnosti predsjednika tog saveza Branka Bertelovića uručio diplome o položenom ispitu nakon čega će oni u Hrvatskom lovačkom savezu dobiti lovačke iskaznice, te u Policijskoj upravi oružni list čime stječu potpuno zakonsko pravo za odlazak u lov.

Tako se nastavlja obuka kandidata za lovce na razini Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije s ciljem pomlađivanja lovačkih redova, a provodi se u suradnji sa Hrvatskim lovačkim savezom.

Prema riječima Denisa Miloševića, potpredsjednika zaduženog za izobrazbu lovačkih kadrova početkom ovog mjeseca na ispite će poći još 24 kandidata.

Oni su se okupili na terenima lovačkog strelišta u Bzenici pokraj Pleternice gdje su odradili praktični dio nastave upoznavajući se sa lovačkim oružjem i njegovim korištenjem.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek