Intenzivno se radi na uređenju “Požeške kuće”: Ukupna vrijednost radova tri milijuna kuna

Autor: DK

POŽEGA – Centar za posjetitelje „Požeška kuća“ aktualni je turistički projekt grada Požege i Turističke zajednice koje je gradilište danas posjetio požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Radi se o projektu koji će kada taj projekt bude u potpunosti realiziran, kao Centar za posjetitelje “Požeška kuća” biti prva točka susreta  i boravka posjetitelja u Požegi, kroz jednu prepoznatljivu priču – karakteristiku grada, povjest i kulturu, glazbu, gastronomiju, vino i čokoladu.

Želja je da Požeška kuća bude novi iskustveni doživljaj u kojoj će posjetitelji kada dođu, upoznati važne točke grada kroz istaknute događaje, poznate ličnosti i dr.

Kuća je podijeljena na prizemlje i podrum. Prizemlje obuhvaća “Priču razuma” – info točku, jednu prostoriju vezanu uz fra Luku Ibrišimovića, jednu uz Baruna Trenka, te interaktivne sadržaje, a podrum “Priču osjećaja” – vino, domaće proizvode i gastronomiju.

Projekt je započeo 2015. godine. Prva faza bila je uređenje vanjskog dijela zgrade, a sada se uređuje unutrašnjost – izmjena instalacija, zidnih obloga, te drugih preinaka.

-Vrijednost radova je u prvoj fazi 1,9 milijuna kuna. Do sada je realizirano 1,1 milijun kuna. Projekt se sufinancira sredstvima Ministarstva turizma 980 tisuća kuna, a preostali dio je iz sredstava grada Požege. Grad Požega na jesen planira prijaviti uređenje interijera, odnosno sve ono što je potrebno da bi objekt bio u funkciji turizma. Za taj dio radova projekcija troškova je oko 1 milijun kuna i time bi dio turističke priče u gradu bio završen – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: