Infrastrukturnih ulaganja na sve strane u jakšičkom kraju: Izvode se radovi na zamjeni krovišta općinske zgrade, a pri kraju je obnova kolnika i izgradnja pješačke staze u Stepinčevoj ulici /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Uz izvođenje radova na zamjeni krovišta na zgradi općine Jakšić privodi se kraju obnova kolnika i izgradnja pješačke staze u Stepinčevoj ulici o čemu smo pisali.

Dugoočekivana zamjena krovišta na općinskoj zgradi obuhvatit će i postavljanje gromobranskih instalacija i derutnih oluka, a ukupna vrijednost tog ulaganja je gotovo 450 tisuća kuna.

-Zgrada općine je izgrađena 1986. godine, U njoj se nalazi više poslovnih subjekata, Općinska uprava, Kutjevo d.d., Hrvatska pošta, Hrvatski telekom d.d., Dom zdravlja Požeško-slavonske županije… Od kada je objekt pušten u uporabu nije se značajnije ulagalo u obnovu krovišta, samo ono nužno. Odlučili smo i iz proračuna izdvojili sredstva za demontažu postojećeg pokrova od salonit ploča i postojeće gromobranske instalacije. Radovi su kao što vidite u poodmakloj fazi – ističe Ivica Kovačević načelnik općine Jakšić dodajući kako sanacija drvene građe obuhvaća i izmjenu pojedinih elemenata i ugradnju novih iste kvalitete i dimenzija kao postojeća. 

-Radi niveliranja postojeće krovne konstrukcije postojeći rogovi opšivaju se daskom s obje strane 2,4×14,0 cm. Radovi obuhvaćaju nabavu, dopremu i postavljanje pokrova od limenih ploča s filcom u sivoj boji, te postavljanje snjegobrana – dodaje načelnik Kovačević.

default

Svi radovi kako oni na zgradi općine tako i u Stepinčevoj ulici trebali bi biti dovršeni u narednih desetak dana. O daljnjim ulaganjima i planiranim investicijama biti će presudni vremenski uvjeti.

Slobodno se može reći da je na području općine Jakšić puno toga uloženo i odrađeno radi čega neki dijele svoju veliku radost dok drugi tugu i nervozu.

[FAG id=281625]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88