IMENJACI: Blizu 200 natjecatelja iz četiri Brestovca širom zemlje-pobjednici Zagorci /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC – Mjesni odbor općinskog središta Brestovac bio je po četvrti puta domaćin Susreta Brestovaca, održanih ukupno do sada 17 puta, a okupilo se blizu 200 natjecatelja u niz sportskih disciplina iz Brestovca kraj Požege, Orehovičkog Brestovca u Zagorju, te Garešničkog i Daruvarskog Brestovca. Pokrovitelj susreta bila je općina Brestovac.

Nakon okupljanja sudionika i gostiju pozdravio ih je  zaželjevši ugodan boravak i dobre sportske rezultate predsjednik Mjesnog odbora Brestovac Ivan Đurčević, a nazočio je predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac, koji je nastupao za domaćine.

Kratki kulturno-umjetnički program izveli su folkloraši i tamburaši KUD Berda iz Brestovca, a potom su sudionici odmjerili snage u malom nogometu, pikadu (muški i žene), belotu(muški i žene), ribolovu, odbojci(muški i žene), šahu, stolnom tenisu i potezanju užeta(muški i žene). Izvedena je i vatrogasna vježba u kojoj su nastupile sve ekipe imenjaka.

U ukupnom plasmanu pobjednik je Orehovički Brestovac(Zagorje) ispred Brestovca(kod Požege), te Garešnički i Daruvarski Brestovac pa su iz ruku načelnika brestovačke općine uz čestitke primili pehare. Pored toga pobjednicima u svih 13 disciplina su dodijeljeni pehari i priznanja, a prošlogodišnji ukupni pobjednik Garešnički Brestovac predaso je Zagorcima prijelazni pehar.

Inače ovdašnji Brestovac pobijedio je u malom nogometu, stolnom tenisu, odbojci(žene), te potezanju konopa(muški i žene).

Minutom šutnje odana je počast utemeljitelju ovih susreta Jozi Marinoviću, a supruzi je uručena  zahvalnica za njegov doprinos ovim susretima.

Nastupili su tamburaši ovdašnjeg KUD-a Berda, poznati sa „Zlatnog glasa zlatne doline“ pod nazivom Brijest pod ravnanjem Antonija Berača, a uvečer je tijekom druženja sve zabavljao glazbeni sastav Prestige iz Požege pod vodstvom Ivana Šalate. Iduće godine domaćin Susreta Brestovac je Daruvarski Brestovac.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: