Imamo 22 nova majstora: Imaju mogućnost daljnjeg usavršavanja na Visokoj školi za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Majstorske diplome danas je u Obrtničkoj komori Požeško slavonske županije dobilo 22-oje majstora.  Autoelektričari, autolimari, elektroinstalateri, fasaderi, pekari, stolari, frizeri, klesari i zidari samo su neka od zanimanja kojima će, svojom stručnošću u znanjem, konkurirati na sve zahtjevnijem tržištu rada.

No, nudi im se i mogućnost daljnjeg usavršavanja. Na Visokoj školi za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu mogu upisati studij i to uz redovno i izvanredno, studirati mogu i online. Ako interes za studij pokaže više od 30 studenata nastava će biti organizirana u Požegi, a za upis u tu visoku školu nije potrebno polagati državnu maturu.

Posebnost studiranja na ovoj Visokoj školi je to što je uveden dualni sustav obrazovanja, a studenti mogu osnovati trgovačko društvo (JDO).

Uvjete  studiranja na današnjoj je svečanosti dodjele majstorskih diploma predstavio dr. sc. Ivica Katavić, dekan Visoke škole Nikola Šubić Zrinski na kojoje su svečanosti uz domaćina, predsjednika požeško-slavonske Obrtničke komore Antu Bilobrka bili i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić i dr.

Majstorske diplome biti će dodijeljene su autoelektričaru Mariju Tajzleru iz Pleternice, autolimaru Tomislavu Paviću iz Požege, automehaničaru Dariju Bušljeti iz Vrbove (Brodsko-posavska županija), autoserviseru Borisu Bogdanoviću iz Batrine (Brodsko-posavska županija), elektroinstalateru Draganu Bajiću iz Požege, elektromehaničaru Marijanu Kovačeviću iz Požege, frizerki Moniki Doležal iz Dežanovca (Bjelovarsko-bilogorska županija), kuharu Ivanu Laučanu iz Prekopakre, automehaničaru Ivanu Kokiću iz Sulkovaca, fasaderu Mati Sediću iz Slavonskog Broda, frizerki Josipi Černi iz Požege, frizerku Nataliji Petković iz Požege, kuharici Blaženki Kusić iz Požege, natkonobaru Marku Mokoroviću iz Nove Gradiške, pekaru Taulandu Totaju iz Požege, stolaru Grguru Matiću iz Požege, zidaru Ivanu Iviću iz Velike, zidaru Mariu Pifka iz Hrnjevca, zidaru Zlatku Živkoviću iz Frkljevaca, klesaru Mići Radmanoviću iz Vukovara, kuharu Zoranu Prpiću iz Požege i natkonobaru Fabijanu Bušiću iz Andrijaševaca (Vukovarsko-srijemska županija).

Prije dodjele majstorskih diploma, Obrtnička komora Požeško–slavonske županije i Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba, potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji u kojem je posebno definirana suradnja u provedbi projekta „Stjecanje poduzetničkih kompetencija s ciljem razvoja obrtništva za učenike završnih razreda trogodišnjih i četverogodišnjih obrtničkih i strukovnih škola, te za obrtnike i učenike koji su završili trogodišnje obrtničke i druge strukovne škola na području županije.

/Foto: D. Mirković/

 

Više iz kategorije