Ilija Gruber, Vinko Benčević i Branko Špoljarec dobili priznanje za 40 godina u lovstvu, Mario Švajda i Goran Mudrinić odličja 2. reda, te Goran Buturac 3. reda /FOTO/

Godišnja skupština Lovačkog društva „Fazan“ iz Ruševa imala je svečani dio kojom prigodom su dodijeljena odličja Hrvatskog lovačkog saveza i priznanja tog društva za dugogodišnju aktivnost u lovstvu.

Odličje trećeg reda primio je Goran Buturac, a odličja trećeg reda predsjednik „Fazana“ Mario Švajda, te Goran Mudrinić. Više lovaca primilo je priznanja za dugi lovački staž i to za 10, 20 i 30 godina dok su Ilija Gruber, Vinko Benčević i Branko Špoljarec primili priznanja za staž dug 40 godina.

-Kroz proteklu godinu imali smo radove na lovačkoj kući u Migalovcima gdje su uređene i opremljene tri sobe, te obnovljene instalacije u sanitarnom čvoru, a slijedi uređenje još četiri sobe i okoliša, te izgradnja nadstrešnice i pratećih sadržaja i obnova dotrajalih lovno-tehničkih objekata- kazao je u izvješću o radu tajnik „Fazana“ Ivan Kukić i dodao da su dobili potporu Požeško-slavonske županije od 15 tisuća kuna.

Lovnik Željko Purnjavka je naglasio da su imali 32 radne akcije, a zasijali su jedno katastarsko jutro kukuruza, te tri jutra zobi. Ruševački lovci proveli su naredbu o pojačanom odstrelu divljih svinja na biološki minimum kao preventivu od bolesti afričke svinjske kuge.

Lovočuvari su upozorili na pojavu ovaca, krava i koza bez nadzora u lovištu, a te domaće životinje im čine štete na hranilištima i solištima.

Nakon skupštine čaglinski župnik vlč. Milan Klobučar posvetio je lovačku kuću.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment