Idemo kroz planine u daleki kraj da vidimo Mariju taj nebeski sjaj: Priprema za tradicionalno hodočašće u Voćin

Autor: DK

blankPOŽEGA – Na tradicionalno hodočašće Majci Božjoj Voćinskoj, 21.kolovoza, i ovu se godinu brojni vjernici Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata duhovno pripremaju gdje će svečanim euharistijskim slavljem i procesijom sa službom svjetla proslaviti svoju zagovornicu kod Nebeskog Oca. U toj prigodi Voćin je i euharistijska postaja u pripravi za Treći biskupijski euharistijski kongres koji ove godine ima posebno značenje na tom hodočasničkom slavlju.

Pješaci hodočasnici Nebeskoj Majci ususret će krenuti dan ranije, 20.kolovoza, u 14 sati nakon blagoslova u Crkvi sv. Lovre u Požegi u kojoj će se okupiti, kao i svake godine, mnogi koji su se pješice zaputili u ranim jutarnjim satima iz župa Davor, Štivice, Orubice, Starog Petrovog Sela, Vrbove, Nove Kapele, Lužana i drugih mjesta. U tom će zajedništvu iz Požege hodočasnici pješaci ići prema Stražemanu gdje će noćiti i odmoriti se.

Dan kasnije, 21.kolovoza, u ranim jutarnjim satima, u 5 sati, hodočasnici pješaci kojima se priključuju i brojni iz drugih župa kreću preko Gornjih Vrhovaca, Leštata i Zvečeva prema Voćinu.

Na sam blagdan Gospe Voćinske služit će se svečano euharistijsko slavlje s početkom u 18,30 sati, prije kojeg će biti molitveni program i prilika za sakrament pomirenja.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića