Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
ZIMSKA ŠKOLA UDRUGE“ VINO – KAP“ IZ KAPTOLA

I u najtežim uvjetima iz Graševine izvlače najbolje

PRIJE 4 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 4 MJESECA
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Najbolje ocjenjena vina graševine Slavka Perića, Ante Pavlovića, Gorana Maričevića, Vinarije Jakobović iz Vetova i Martina Grozdanovića nakon četiri predhodna kušanja na ovogodišnjoj Zimskoj školi članova Udruge voćara, vinogradara i vinara „Vino – Kap“ iz Kaptola, našla su se u petom ocjenjivanju, takozvanom finalu. Osim njih, kušane su graševine vinarija Markota iz Pleternice, Galić, Kutjevo d.o.o, Krauthaker, svi iz Kutjeva, Škoro iz Mitrovca i Vinum Academicum d.o.o. bivšeg Veleučilišta iz Požege.


Svako vino je dobilo ocjene za boju, bistrinu, miris i okus, a raspravljalo se i o vrlinama i eventualnim manama svakog vina. Potom je dr. sc. Josip Mesić, vinski stručnjak dao svoj sud i vodio raspravu o svakom uzorku. On je dao i završnu riječ i naglasio da su prošlogodišnja vina unatoč teškoj vinogradarskoj godini dobra što ukazuje da su se kroz zimske škole prošlih godina vinari naučili da i u najtežiim uvjetima iz Graševine izvlače najbolje.


Na kraju, Ferdinand Novak, predsjednik Udruge, govorio je o rezultatima, te da je ocjenjeno više od 70 vina od čega gotovo 50 graševina. Zahvalio je sudionicima istakavši da ova aktivnost razvija natjecateljski duh i značajna je za održavanje kvalitete vina.


Uručene su i diplome Dragi Matiću koji vodi Vinariju Škoro iz Mitrovca s prošlogodišnjeg 16. Županijskog ocjenjivanja vina „Vino-Kap“ 2023. koje nije podigao.


Ova aktivnost je održano u ugostiteljskom lokalu Ribarska kuća u Lukaču gdje se još jednom pokazalo da se vino graševina sljubljuje s mnogim jelima, a posebno sa pohanim šaranom s krumpirom koji je bio na jelovniku.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.