I ove se godine zaputili u cik zore na 90-kilometarski hod iz Davora preko Požege i Stražemana prema Voćinu /FOTO/

Autor: D.K.

Unatoč vrućem i sparnom vremenu zaputila se gotovo ista grupa hodočasnika iz Davora Prema Voćinu, preko Požege i Stražemana koju 25 i više godina predvodi vjerni Marijin štovatelj Željko Marjanović. Dugi niz godina kao novinari i njihovi prijatelji, dočekujemo ih i s njima se susretnemo u Gradskim Vrhovcima i ponudimo im okrjepu kako bi što lakše došli do konačnog cilja. Tako smo učinili i ove godine.

Iako umorna u duhu sabrana i vjernički raspoložena vesela je to grupa koja je do našeg susreta pješačila više od sedam sati. Zadržali smo se u kratkom druženju i razgovoru uz obećanje da ćemo se susresti i na onim zadnjim kilometrima, pred konačnim odredištem u Voćinu.

Svatko od njih na 90-kilometarskom putu nosi svoje nakane u dubini svoga srca srcu kako bi ih prinijeli i u tišini predali Nebeskoj Majci Voćinskoj kojoj se preporučuju i traže utjehu kako za sebe tako i za svoje najmilije.

U ovogodišnjoj grupi, nešto malo izmjenjenoj u odnosu na prethodne godine bili su Željko Marijanović, Dragan Čmelješević-Ćibo, Slaven Pišonić, Mladen Ciprić, Ivana Mrijanović, Zdenka Gelemanović, Josip Svađumović, Valentina Gelemanović, Josip Simić, Dario Dakić, Željko Gelemanović i Valentno Marjanović.

-Jutros nas je iz naše župne crkve u Davoru krenulo 26. To je jedan prosjek unazad nekoliko godina. Prije nas je bilo i više. Ovo je standardna ekima iz godine u godinu. Neki koji su malo stariji odustanu ali se zato pojave mlađe generacije i tu smo gdje smo – rekao nam je dugogodišnji hodočasnik Željko Marijanović s kojim se svake godine susrećemo od kojeg uvijek nešto i novo doznamo.

-Prije ovog hodočašća za Voćin hodočastili smo pješice do Međugorja. Kao ekipa smo išli, moja malenkost, Josip Simić te Tomica i Mladen Savđumović. Propješačili smo 350 kilometara u deset dana. Posjetili kao pješaci hodočasnici unazad nekoliko godina gotovo sva Marijanska svetišta, Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Sinj – naglasio je Željko kojemu je hodočašće prema Voćinu jedan poseban događaj.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek