Hvalevrijedna javnozdravstvena akcija u Pleternici (FOTO)

Autor: D.K.

DSC_0108PLETERNICA – Kako je to već bilo i najavljeno, mladi liječnici i studenti medicine, članovi Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar organizirali su ispred Gradske kuće u Pleternici javnozdravstvenu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi kojom prilikom su anketirali građane o zdravim stilovima života i rizicima za kardiovaskularna oboljenja.

To je još jedna hvalevrijedna akcija članova Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar koji su u pleterničkom kraju sve prisutniji jer žele dati svoj doprinos kvalitetnijem načinu života i što manjem broju oboljenja općenito kod svih građana odnosno stanovnika na tom području.

Interes građana je dosta velik koji žele barem “za prvu ruku” doznati kakvo im je trenutno zdravstveno stanje te da li je potrebno obaviti dodatne liječničke preglede o čemu su mogli razgovarati kako sa nositeljem javnozdravstvene akcije dr. Ivanom Vukojom tako i sa drugim njegovim susretljivim kolegama čija su lica mnogima već poznata.

Kako doznajemo mjerenju krvnog tlaka i šećera odazvalo se preko 50 građana Pleternice i onih koji su se tamo zatekli, a priliku za mjerenje šećera u krvi iskoristili su i novinari koji bi trebali biti zadovoljni jer su brojke u granicama dopuštenih vrijednosti.

Veći razgovor nismo mogli obaviti sa dr. Ivanom Vukojom jer je bio previše zauzet u srdačnim susretima sa svojim sugrađanima s kojima je razgovor bio isključivo o zdravstvenim prilikama ili bolje reći ne prilikama. U svakom slučaju odradit ćemo poseban razgovor na tematiku utvrđenog zdravstvenog stanja građana shodno anketama koje su provedene.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije