Humanitarni sajam u požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića /FOTOGALERIJA/

POŽEGA – U dvorištu OŠ Antuna Kanižlića danas se održava šesti humanitarni prodajni sajam kojim učenici i nastavnici prikupljaju sredstva za pomoć svojim prijateljima slabijeg imovinskog stanja. Uz bogatu ponudu božićnih ukrasa, igračaka i knjiga, posjetitelji sajma mogu se zasladiti fritulama, kolačima i palačinkama ili popit čaj i kuhano vino koje je za njih pripremila školska zadruga Pčelica.

– Sajam je postao tradicija, a organizira se u svrhu prikupljanja sredstava za djecu koja su slabijeg imovinskog stanja, kako bi mogla ići na terenske nastave. Ovim načinom potičemo empatiju kod naših učenika, a ujedno ih učimo poduzetništvu kao vrijednosti koja će im pomoći u daljnjem životu. Prošlogodišnji sajam bio je jako uspješan, prikupili smo devet tisuća kuna, a sav novac utrošen je na sufinanciranje odlazaka na terenske nastave svoj djeci za koju se iskazala ta potreba. Nadamo se da ćemo i ove godine postići takav uspjeh. – rekla je Renata Marinić, voditeljica projekta, nastavnica tehničke kulture.

Sajam je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

– Ovo je jedna prekrasna priča koja traje i koju će Grad Požega i dalje podržavati. Budimo prema drugima onakvi kako bi željeli da oni budu prema nama, družimo se, pomažimo onima koji su u potrebi. Čestitam vam na ovom što ste napravili svojim vrijednim rukama i velikim srcem. – poručio je gradonačelnik Puljašić. Uz blagdanske čestitke gradonačelnik je malim humanitarcima poklonio deset ulaznica za gradsko klizalište.

/Foto: D. Mirković/

0 Comment