HUMANITARNI KONCERT ZA UDRUGU MALI PRINC: Gazde, Nevera i Paori pjevali i svirali Požežanima [FOTOGALERIJA]

Autor: D.M.

Udruga Mali princ, uz potporu Grada Požege i Turističke zajednice grada Požege organizirali su humanitarni koncert. Požežani su dolaskom na ovu priredbu u ovo adventsko vrijeme otvorili svoja srca prema potrebitima, posebice djeci, te svojim donacijama pomogli rad Udruge Mali princ.

Podsjetimo, Udruga Mali princ je udruga roditelja, djece i osoba s teškoćama šireg autističnog spektra. Osnovani su koncem 2020. godine i broje pedesetak članova. Udruga je osnovana prvenstveno kao podrška pri uključivanju u društveni život zajednice, kako djeci s teškoćama u razvoju, tako i njihovim roditeljima. Tijekom svog kratkog postojanja od svega dvije godine, postali su sastavni dio društva putem raznih akcija i manifestacija.
Koncert su otvorili učenici Osnovne škole Julija Kempfa pjesmom Zvončići u pratnji učitelja Nenada Kovačevića na gitari i uz pomoć učiteljice Anite Markanjević Franjić.

Okupljene Požežane u ime organizatora pozdravile su Danijela Franjetić Medilović, predsjednica Udruge Mali princ te Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege.

Kao predgrupe okupljene su svirkom i pjesmom zabavljali Nevera bend i tamburaši Paori, glazbenici koji se često odazivaju na humanitarne priredbe.

Najavljujući Gazde, voditeljica Marijana Sabljak je istakla nekoliko zanimljivosti o popularnim “dečkima iz Markuševca” koji ove godine slave 30 godina postojanja a imaju 11. studijski album, dobitnici su Porina , dobitnici Zlatne ptice Croatia Recordsa za 100 tisuća prodanih nosača zvuka, iza sebe imaju niz koncerata u Europi, Sjevernoj Americi i Australiji.

Gazde su otpjevali svoje pjesme koje su neke od njih bile hitovi na Požeškom glazbenom festivalu: „Još i danas zamiriši trešnja“, „Ružo moja crvena“, „Zbog tebe sam to što jesam“, „Ja pijem da zaboravim“, „Vazda gazda“, „Neće snaša tamburaša“ kao i neke nove pjesme, a sve u humanitarne svrhe Udruge Mali Princ.
Osim toga u adventskim kućicama posjetitelji su mogli pronaći bogatu ponudu blagdanskih delicija.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek