HUMANITARNA ZABAVA ZA KATARINU DRAKULIĆ: Pomozimo osmogodišnjoj djevojčici da prohoda!

Autor: V.M.

….Osmogodišnja Katarina Drakulić iz Zarilca boluje od cerebralne paralize i od rođenja je u kolicima. No, sada su se pojavile nove vrste terapija koje bi joj mogle omogućiti da samostalno hoda. Na žalost, skupe su a njeni roditelji Marija i Zoran, koji žive isključivo od poljoprivrede i skrbe o još dvoje djece, Julijani i Josipu, ne mogu ih sami platiti. Stoga su odlučili potražiti pomoć.

-Katarina se do sada liječila u bolnicama u Osijeku i Zagrebu, prošle godine je bila na operaciji obje noge koje su uspjele i nakon osam tjedana oporavka ona sada može uz pomoć drugih praviti korake. No, u privatnoj poliklinici “Glavić” u Zagrebu primjenjuju pet različitih terapija, što se inače, radi samo u Švicarskoj i Francuskoj, a nakon kojih bi ona mogla samostalno hodati. Troškove liječenja do sada je plaćao HZZO a mi smo sami uspjevali pokriti one prateće. Na žalost, ta klinika nema ugovor s HZZO-om i mi bi sami trebali tjedno osigurati 10 000 kuna za terapije. Terapija bi ukupno trajala 12 tjedana a tu su onda troškovi boravka u Zagrebu u privatnom smještaju..pa, kad se sve izračuna, trebat će nam između 150 000 i 200 000 kuna. Toliko mi ne možemo platiti – ispričao je otac Zoran.

Katarina bi u Zagreb na nastavak liječenja trebala poći 10.srpnja i Drakulićevi ovih dana pokušavaju iznaći novac. Među ostalim, dogovoreno je da se 2.srpnja u Grabarju održi humanitarna zabava grupe “Vertigo” a ulaznice će se naplaćivati 10 kuna. Oni koji žele pomoći a ne mogu ili im se ne ide na zabavu, ulaznice mogu kupiti u pleterničkim kafićima Oase, Red tab, Park i Valentino te u slastičarnici Promenada. Oni koji imaju više novca, mogu ga uplatiti na račun u Podravskoj banci HRO523860023100754269

-Gradonačelnica Pleternice gospođa Jozić nam je danas obećala pomoći, trgovina SMC a i Ribičko društvo “Londža” iz Zarilca. Svima koji nam pomognu na bilo koji način, unaprijed “Hvala” dodao je Katarinin otac.

 

Više iz kategorije