Prijatelji po lopti pomažu drenovačkom prvotimcu: Prikupljeno 4.500 kn za obnovu kuće oštećene u požaru

BRODSKI DRENOVACHumanitarnom utakmicom, koja je u nedjelju odigrana u Drenovcu između mješovite momčadi seniora i veterana Hrvatskog dragovoljca i ekipe humanista Valis aurea, pod vodstvom Petra Živkovića, još se jednom pokazalo i dokazalo kako je  dobro činiti dobro. Svrha i smisao tog sportskog i prijateljskog druženja  bio je prikupiti što više novčanih sredstava kao pomoć prvotimcu dragovoljaca Pavi Nikoliću za  saniranje štete na obiteljskoj kući koja je oštećena u požaru nakon eksplozije televizora.

Kako i priliči tradiciji i običajima podneblja u kojem djeluju, ekipa humanista, Valis aurea, u Drenovac nije došla praznih ruku, jer u goste se tako ne ide. Obitelji Nikolić darivali su sa 600 kuna, a za zajedničko druženje nakon sportskog dijela ponijeli su nešto malo i za okrepu, čime su ugodno iznenadili domaćine. Nema se tu što reći već samo da je veliko srce u tih naših zlatnodolinaša.

Predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivo Matošević i trener prve momčadi Marko Vidakušić kao inicijatori ove akcije, posebno su zadovoljni njenim uspjehom. Kako nam je rekao predsjednik Matošević, prikupljno je 4. 500 kuna, što je više od očekivanja. Predsjednik Matošević i ovim putem zahvaljuje svima koji su se uključili i priključili ovoj akciji, a posebno se zahvaljuje gospodinu Živkoviću i njegovoj ekipi na odazivu na humanitarno djelovanje, što njima i tako nikada nije teško.

Ako treba spomenuti rezultat ove humanitarne utakmice, koji sigurno ide u drugi plan, on je bi 6:3, u korist domaćeg mješovitog sastava, što baš i nije gostoljubivo prema onima kojima rezultat i tako nije u prvom planu, jer njihova je misija i  rezultat nesebično davanje i pomoć drugima.

Tekst i foto: Franjo Memedović

 

0 Comment