I HSU “protiv” Neferovićevog otpuštanja zaposlenika iz gradske kuće

Autor: D.K.

Umirovljenici, konferencija za novinare (hrelja) 7.3.2014.POŽEGA – U radnom posjetu Požegi i Kutjevu predsjednik Stranke umirovljenika Silvano Hrelja, koji je na obilasku terena, uz osvrt na predstojeće euro-parlamentarne izbore osvrnuo se i na položaj umirovljenika. Cilj mu je da odgovori na određena pitanja i da komunicira sa članovima, simpatizerima i svojim biračima.

Poseban se naglasak stavlja na stanje u mirovinskom sustavu koje je, “i pravno i političko pitanje”, i koje se desetljećima izgrađuje.

-Uvjeravam Vas da nas nije bilo 2003. ne bi imao tko pitati za rješavanje umirovljeničkih problema, od obeštećenja do dodatka na mirovine 2007., do povećanja najniže mirovine, do smanjenja penalizacije i da ne govorim dalje. Sve to ima svoju cijenu i naš rad je veoma mjerljiv-ističe predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Kod zadnjih izmjena i dopuna Zakona o mirovinskom osiguranju utvrđeno je da se “bez penalizacije” u mirovinu može ići sa 41 godinom staža i 60 godina života, što sebi za izglasavanje kao zaslugu pripisuje HSU.

Vezano za predstojeće euro-parlamentarne izbore HSU izlazi na te izbore u koaliciji sa SDP-om, HNS-om, IDS-om i SDSS-om, gdje će na sedmoj poziciji biti član HSU-a.

Što se tiče koalicije na lokalnim razinama nije uvjet da se mora poštovati koalicija koja je dogovorena na državnoj razini. Županijski odnosno gradski odbori HSU-a imaju pravo odlučivati s kojom je strankom najbolje koalirati i s kime mogu ostvariti zacrtane ciljeve da bi išli u prilog umirovljenicima. Predsjednik Županijske organizacije HSU-a Branimir Šćulac naglašava da na razini Grada Požege nije raskinut koalicijski sporazum sa SDP-om i HNS-om. Ona postoji samo što je ona ne vidljiva.

-Nikako da mi progovorimo na neka pitanja koja se provlače kroz “šumu šumova” koje mi čujemo i kroz razno razne komentare, posebno na mrežama,  i moram danas konkretno reći da se nije se raspala koalicija sa SDP-om i HNS-om. Ona postoji samo što je vi ne vidite jer je ona na neki način skrivena-izjavio je Šćulac.

Što se tiče otpuštanja djelatnika iz gradske kuće HSU to ne podržava.

-Protiv smo svakog otpuštanja jer gdje god otpuštaš uništavaš obitelj, naravno ako to nije ono otpuštanje ne političko, ja sam protiv toga jer i ti ljudi trebaju jesti i živjeti-naglasio je Šćulac i posebno istaknuo da je protiv toga da se 7 otpusti a 14 primi.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot