I HSU “protiv” Neferovićevog otpuštanja zaposlenika iz gradske kuće

Autor: DK

Umirovljenici, konferencija za novinare (hrelja) 7.3.2014.POŽEGA – U radnom posjetu Požegi i Kutjevu predsjednik Stranke umirovljenika Silvano Hrelja, koji je na obilasku terena, uz osvrt na predstojeće euro-parlamentarne izbore osvrnuo se i na položaj umirovljenika. Cilj mu je da odgovori na određena pitanja i da komunicira sa članovima, simpatizerima i svojim biračima.

Poseban se naglasak stavlja na stanje u mirovinskom sustavu koje je, “i pravno i političko pitanje”, i koje se desetljećima izgrađuje.

-Uvjeravam Vas da nas nije bilo 2003. ne bi imao tko pitati za rješavanje umirovljeničkih problema, od obeštećenja do dodatka na mirovine 2007., do povećanja najniže mirovine, do smanjenja penalizacije i da ne govorim dalje. Sve to ima svoju cijenu i naš rad je veoma mjerljiv-ističe predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Kod zadnjih izmjena i dopuna Zakona o mirovinskom osiguranju utvrđeno je da se “bez penalizacije” u mirovinu može ići sa 41 godinom staža i 60 godina života, što sebi za izglasavanje kao zaslugu pripisuje HSU.

Vezano za predstojeće euro-parlamentarne izbore HSU izlazi na te izbore u koaliciji sa SDP-om, HNS-om, IDS-om i SDSS-om, gdje će na sedmoj poziciji biti član HSU-a.

Što se tiče koalicije na lokalnim razinama nije uvjet da se mora poštovati koalicija koja je dogovorena na državnoj razini. Županijski odnosno gradski odbori HSU-a imaju pravo odlučivati s kojom je strankom najbolje koalirati i s kime mogu ostvariti zacrtane ciljeve da bi išli u prilog umirovljenicima. Predsjednik Županijske organizacije HSU-a Branimir Šćulac naglašava da na razini Grada Požege nije raskinut koalicijski sporazum sa SDP-om i HNS-om. Ona postoji samo što je ona ne vidljiva.

-Nikako da mi progovorimo na neka pitanja koja se provlače kroz “šumu šumova” koje mi čujemo i kroz razno razne komentare, posebno na mrežama,  i moram danas konkretno reći da se nije se raspala koalicija sa SDP-om i HNS-om. Ona postoji samo što je vi ne vidite jer je ona na neki način skrivena-izjavio je Šćulac.

Što se tiče otpuštanja djelatnika iz gradske kuće HSU to ne podržava.

-Protiv smo svakog otpuštanja jer gdje god otpuštaš uništavaš obitelj, naravno ako to nije ono otpuštanje ne političko, ja sam protiv toga jer i ti ljudi trebaju jesti i živjeti-naglasio je Šćulac i posebno istaknuo da je protiv toga da se 7 otpusti a 14 primi.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »