HSU grada Kutjeva upozorava na smanjenje proizvodnih kapaciteta, iseljavanje i zastoj ulaganja

Autor: Jelenko Topić

Predsjednik Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika(HSU) grada Kutjeva Ante Pavković upozorio je ovih dana na gospodarske probleme ovog kraja pri čemu je posebno izdvojio slabosti populacijske politike uopće zbog čega se uz čaglinski kraj odavde iselilo najviše stanovnika. Sadašnje stanje bilo je tema rasprave na Upravnom odboru HSU grada Kutjeva.

-Vidljivo je da Kutjevo d.d. reducira proizvodne kapacitete što nije na tragu politike raspolaganja poljoprivrednim zemljištem koje je ranije osigurano radi podizanja proizvodnje što nadalje osigurava i zaposlenost prerađivačkih djelatnosti – ističe nam Ante Pavković i dodaje da se smanjuju djelatnosti  Hrvatskih šuma, Veličkog kamena i drugih gospodarskih subjekata u kutjevačkom kraju što se izravno odražava na ekonomskom planu, te egzistenciji stanovništva i opstanku na ovim prostorima.

HSU posebno zabrinjava što to područje zaobilaze ulagači jer je vidljivo da pojedine manje jedinice lokalne samouprave imaju tijekom prethodnih desetak godina više razvojnih pomaka.

-Došlo je do zastoja ulaganja u Gospodarsku zonu, iako se ušlo u drugu fazu njene izgradnje i komunalnog opremanja, no ulaganja izostaju, pa se pribojavamo da bi moglo doći do zahtjeva za povratom uloženih sredstava zbog izostanka izgradnje objekata – naglasio je Pavković dodavši da je neophodno naći načina za privlačenje investitora.

Njihovo je mišljenje da su učinjeni pomaci u radu gradske uprave, posebno u pogledu društvenih sadržaja, što nije dovoljno. Nadalje upitni su prioriteti kada su izvode neki komunalni radovi na području grada zbog čega se nameće potreba bolje koordinacije i suradnje sa mjesnim odborima i ljudima na terenu koji su najbolje upoznati sa problemima pojedinih naselja, ulica i drugog.

Na kraju vodstvo kutjevačkog HSU izražava očekivanja da će uskoro moći vidjeti viziju razvoja grada i okoline što znači da zasada nemaju priliku saznati gdje će njihova sredina biti za pet ili deset godina.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »