HSS-ovac Željko Jakopović ostaje kandidat za dožupana na HDZ-ovoj listi; za Trohu se traži adekvatno rješenje

Autor: D.K.

POŽEGA – Na maloprije završenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a posložene su, čini se, i posljednje kockice na izbornim listama.

Tako će, neslužbeno doznajemo, Željko Jakopović (HSS) i dalje biti kandidat za dožupana na HDZ-ovoj listi za župana i zamjenike. Istovremeno, HSS na listu za Županijsku skupštinu ide samostalno.

Ovakvim su se sporazumom smirile tenzije koje su osjećale posljednjih dana između HDZ-a i HSS-a nakon što je predsjednik stranke, Andrej Plenković, aktualnog požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića istaknuo kao kandidata za mjesto dožupana.

Prema svemu sudeći, Vedran Neferović će, pobijedi li HDZ, biti zamjenik župana za društvene djelatnosti dok će Jakopović zadržati poziciju dožupana za gospodarstvo.

Iz igre u ovoj priči ispada aktualni dožupan Ferdinand Troha. Međutim, s obzirom na stranačke zasluge, njemu je, kako doznajemo, ponuđeno nekoliko rješenja: mjesto u Ministarstvu obrazovanja, mjesto zamjenika gradonačelnika Požege, mjesto ravnatelja Gimnazije te odgovarajuće mjesto na Požeškom veleučilištu.

Na HDZ-ovoj listi za Županijsku skupštinu našla su se i dva mjesta za predstavnike HDSSB-a, jedno za predstavnika HSLS-a, jedno HSU-a i jedno za predstavnika iz redova srpske nacionalne manjine.

Iako je riječ o još uvijek neslužbenim informacijama, čini se da je HDZ konačno konsolidirao redove te im predstoji nimalo jednostavna kampanja za lokalne izbore jer, ni protukandidati ne spavaju zimski san. Naprotiv….

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek