Hrvatske lovkinje u Bektežu održale skupštinu, te lovile crnu i pernatu divljač

Autor: Jelenko Topić

Članice Udruge lovkinja „Dama dama“ boraveći u gostima kod Lovačkog društva „Strijela“ iz Bekteža pokraj Kutjeva odradile su svoju godišnju izvještajnu skupštinu, a u toj prigodi dva su dana provele loveći u županijskom lovištu Bektež. Dolazak u Požešku kotlinu nakon nekoliko godina inicirala je članica ove udruge Melita Abičić, koja je još u članstvu udruga „Jazavac“ iz Šaptinovaca kraj Našica i bekteške „Strijele“.

-Pandemija korona virusa utjecala je na provođenje redovnih aktivnosti kroz proteklu godinu, a uz više lovova u našoj zemlji imali smo i lov u inozemstvu jer nam je cilj upoznati nova lovišta i divljač koja u njima obitava – kazala je predsjednica Ivana Matacun.

Boravak u požeškom kraju desetak lovkinja iskoristilo je za dvodnevni lov na divlje svinje i fazane na ravničarskom području ispod planine Krndije pri čemu uspjeh nije izostao.

-Organizirali smo ispomoć kolega iskusnih lovaca iz prijateljskih društava „Babja gora“ iz Požege i „Srna“ iz Banovaca kraj Slavonskog Broda sa sedam odabranih lovačkih pasa tako da smo lovkinjama olakšali lov – ističe Marijan Valentić, predsjednik LD „Strijela“, domaćina ovog zanimljivog susreta kojemu je gost bio i vratar europskog i hrvatskog rukometnog ligaša „Nexe“ iz Našica Mihajlo Radovanović, koji je prijatelj bekteških lovaca.

Lovci bekteške „Strijele“ bili su im gostoljubivi domaćini pa je upriličeno druženje uz slavonske tamburaše  i vatru na otvorenom prostoru u šumi, obilazak znamenitog cistercitskog podruma Vinarije Kutjevo sa kušanjem vrhunskih vina i drugo. Dakako boravak i druženje je bila i prilika za međusobnu razmjenu poklona i poziv za ponovni dolazak u ovaj kraj.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek