Hrvatske ceste nastavljaju s investicijama u infrastrukturu na području Požeštine i Požeško-slavonske županije: „Iz godine u godinu radimo značajne investicije“ /FOTO/

Autor: D.K.

Četiri su višemilijunska infrastrukturna ulaganja Hrvatskih cesta na području Požeštine i Požeško-slavonske županije, a jedno je završeno i to na području općine Brestovac. Trenutno se radi u na području grada Lipika na uređenju i izgradnji ceste prema Dobrovcu, dok se u Kusonjama na pakračkom području ulaže u rekonstrukciju i izgradnju mosta.

Na području općine Brestovac dovršeno je ulaganje u izgradnju kružnog toka na raskrižju državnih cesta prema Novoj Gradiški i Pakracu. U općini Jakšić započela je izgradnja kružnog toka i drugim investicijama u središtu tog mjesta. U tijeku je rekonstrukcija državne ceste D525 na području grada Pleternice u Frkljevcima koji se radovi izvode uz one na izgradnji aglomeracije.

Navedena gradilišta posjetili su predstavnici Hrvatskih cesta na čelu Goranom Martinovićem, rukovoditeljem Poslovne jedinice Osijek u pratnji požeško-slavonske županice Antonije Jozić te gradonačelnika i načelnika općina gdje se nalaze gradilište.

-Kao što vidite završena je dugo očekivana i tražena investicija na području općine Brestovac koja se nalazi na križanju dviju državnih cesta. Osnovni cilj ulaganja je povećanje svih sudionika u prometu. Izgradnjom kružnog toka promet je usporen, a i uljepšao je samo središte našeg mjesta – rekao je Zdravko Mandić, načelnik opčine Brestovac prilikom posjete predstavnika Hrvatskih cesta i požeško-slavonske županice.

-Hrvatske ceste su provele rekonstrukciju bivšeg križnog raskrižja u raskrižju s kružnim tokom ovdje u Brestovcu. Ukupna vrijednost investicije je 3,2 milijuna kuna. Možemo biti zadovoljni jer je izvođač radova u ugovornim rokovima završio radove. Izgradnjom ovog kružnog toka dobit ćemo manje konfliktnih točaka kao i manju brzinu kod privoza. Osigurat će se i kontinuitet vožnje – Goran Martinović, rukovoditelj Poslovne jedinice Osijek Hrvatskih cesta, koji je naglasio da su izgradnjom kružnog toka zadovoljeni svi kriteriji kako prostorno tako i prometno sigurnosni.

Intenzivni radovi na izgradnji kružnog toka se i u Jakšiću koje zadovoljstvo ne krije općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević.

-U tijeku je rekonstrukcija prometnice na križanju državne i županijske ceste i izgradnja kružnog toka. Vrijednost projekta je 2,24 milijuna kuna bez PDV-a. Očekujem od izvođača radova da ispoštuje rokove i završi ugovorene radove u roku – rekao je načelnik Kovačević zahvaljujući Požeško-slavonskoj županiji koja je dala podršku na izgradnji i Hrvatskim cestama koje su uvidjele potrebu za ovom investicijom.

-Hrvatske ceste su ovdje u Jakšiću krenule s rekonstrukcijom bivšeg T raskrižja. S ovom investicijom dobit ćemo veću sigurnost za sve sudionike u prometu kao i manji broj konfiktnih točaka. Kružni tok je projektiran tako da će brzina kretanja biti maximalno ograničena na 50 km na sat. Za izgradnju kružnog toka zadovoljeni su svi kriteriji od prostornih do prometno sigurnosnih. Rok za izgradnju je veljača 2023. godine – rekao je Goran Martinović iz Hrvatskih cesta.

Požeško-slavonska županice je naglasila kako su s obilaskom radova krenuli od Lipika preko Pakraca do Brestovca i dalje prema Jakšiću i Pleternici odnosno Frkljevcima.

-Obilazimo gradilišta na području Požeško-slavonske županije kojima su investitor Hrvatske ceste. Zahvaljujem Hrvatskim cestama i njihovom sektoru koji je uvidio potrebe u Požeško-slavonskoj županiji. Danas svjedočimo velikim investicijama na području Požeško-slavonske županije – naglasila je županica Jozić dodajući ono najbitnije, a to je sigurnost prometa na cestama te da se iz godine u godinu rade značajne investicije.

-Mi ćemo današnji radni dan završiti radnim sastankom na kojem ćemo porazgovarati o potrebama investiranja u budućem razdoblju onih projekata koje su u projetiranju kao i onih za koje su već ishođene građevinske dozvole – dodala je Antonija Jozić.

Da su u gradu Pleternici izuzetno zadovoljni investicijama Hrvatskih cesta potvrdila je gradonačelnica Marija Šarić.

-Lijepo je što kombiniramo radove odmah nakon aglomeracije i da ide investicija u ovoj ulici u Frkljevcima. Tim ćemo stvoriti preduvjete da imamo jedan prekrasan ulazak u naš grad. Nadam se nastavku ulaganja Hrvatskih cesta na našem području grada u narednim godinama – rekla je Marija Šarić zahvaljujući na svemu uz preporuku da se i u narednom periodu uvrte određene investicije u plan.

-Hrvatske ceste su krenule u rekonstrukciju državne ceste D-525 od Pleternice do naselja Bilice. Ukupna vrijednost je ovih radova 19,8 milijuna kuna. Uvjeren sam da će izvođač radova sve ugovorene poslove završiti u roku. U konačnici ćemo dobiti cestu koja će biti šira nego što je do sada bila. Kolnik širimo sa 6 metara na 6,60, a radimo i pješačke staze s obje strane. Radi se i novi sustav odvodnje te horizontalna i vertikalna signalizacija – rekao je Goran Martinović, rukovoditelj Poslovne jedinice Osijek Hrvatskih cesta.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot