Hrvati zabrinuti za svoje najmilije u Irskoj: “U Dublinu je za sada sve u redu, no vrtići, škole i većina prodavaonica ne rade”

Autor: D.K.

DUBLIN – Zbog oluje Ofelije koja je, kako je i najavljeno, u popodnevnim satima stigla do Irske, brojni su Hrvati danas uz svoja računala. Putem društvenih mreža u stalnom su kontaktu sa svojom djecom, roditeljima, rodbinom koji su posljednjih godina iz Hrvatske masovno iselili u tu zemlju.
U Dublinu je, doznajemo putem Skypea od Požežanina Marka Grčića, za sada sve u redu.

– Tijekom dana izmjenjivali se sunce, oblaci i nešto jači vjetar, ali ako ovako ostane, doista nema mjesta za paniku. Nas su još tijekom prijepodneva poslali kući s posla, vrtići, škole i većina prodavaonica su zatvorene, otkazani su i neki letovi među kojima i onaj za Zadar. Grad je sve do maloprije bio neuobičajeno pust, no ljudi već pomalo izlaze na ulice – kaže nam Marko dodajući da je Ofelija, za koju ističu da je najjača oluja koja je pogodila Irsku od 1961. godine, već odnijela prvu žrtvu.

U gradu Waterfordu poginula je žena na čiji se automobil srušilo drvo. Mediji navode da su poginule još dvije osobe.

– Škole neće raditi ni sutra. Za cijelu je zemlju izdano crveno upozorenje. Gadno  je u Corku gdje vjetar puše oko 150 kilometara na sat. Tamo živi dosta Hrvata. U Dublinu nema panike. Ipak, iz sata u sat se prati razvoj situacije, a društvenim mrežama kolaju fotografije koje svjedoče o razmjerima oluje u drugim dijelovima Irske – kaže nam naš sugrađanin koji je s djevojkom Mateom po završetku studija otišao raditi u Irsku.

 

 

(Foto: Facebook, Skype)

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek