Hoće li Park prirode Papuk proširiti svoje ime dodavanjem Krndije?

Autor: D.K.

Nakon inicijative Gradskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika Kutjeva  za promjenom odnosno dopunom imena Parka prirode Papuk tako da mu se doda i Krndija o tomu je održan sastanak inicijatora i nadležnih. Tu su uz čelnike kutjevačkog HSU Antu Pavkovića i Ivicu Vranića bili gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac, stručni suradnik grada za imovinsko-pravne i opće poslove Josip Pavković, predsjednica Planinarskog društva Vidim Nada Razumović i predsjednik Udruge vinogradara i vinara Kutjevački vinari Krunoslav Sontaki.

Rasprava je bila otvorena, konkretna i argumentirana, a istaknuto je da svi sadržaji i potencijali koje ima Krndija mogu dodatno obogatiti i proširiti postojeće sadržaje Parka prirode Papuk kojemu se značajan dio površina nalazi upravo na Krndiji.

Kako je dogovoreno sa ovom inicijativom će se ići prema Upravnom vijeću Parka prirode s ciljem da se ime dopuni sa Krndijom. Pored toga Kutjevčani bi se uključili u provođenje projekata koji bi se proširili i na njihovo područje, te u druge aktivnosti Parka prirode Papuk.

Zaključeno je da se sudionici sastanka aktivno uključe u daljnji postupak, te pripreme detaljne prijedloge koji bi se uputili Upravnom vijeću Parka prirode i nadležnom ministarstvu.

-Vjerujemo kako nije nikakav problem da se ovaj propust ispravi, jer ukoliko se ovo ne učini postoji realna opasnost da ime Krndije u potpunosti nestane, a što grad Kutjevo i svi mi lokal patrioti ne bi smjeli dozvoliti – istakli su u Gradskom HSU prilikom pokretanja inicijative u studenom prošle godine.

Dodali su da je Krndija geološki jedna od najstarijih planina, a nigdje se spominje niti ima fotografija iz Krndije, te se ne spominju njeni značajniji lokaliteti. Mišljenja su da je Geopark od velikog značaja za jedinice lokalne samouprave dviju županija.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88