Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

HEP udrugama na području Požeške županije dao sedam donacija – novac odlazi u Požegu, Pleternicu, Kutjevo, Kaptol i Grabarje

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Plakat

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | HEP udrugama na području Požeške županije dao sedam donacija – novac odlazi u Požegu, Pleternicu, Kutjevo, Kaptol i Grabarje Požega.eu | HEP udrugama na području Požeške županije dao sedam donacija – novac odlazi u Požegu, Pleternicu, Kutjevo, Kaptol i Grabarje

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Plakat

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Hrvatska elektroprivreda okončala je svoj tradicionalni Natječaj za dodjelu donacija ustanovama, udrugama i drugim organizacijama civilnog društva u ovoj godini pod nazivom Svjetlo na zajedničkom putu. 

Nakon provjere valjanosti prijava, proveden je postupak procjene prijava i donošenja odluke o dodjeli sredstava. U skladu s uvjetima Natječaja zaprimljene s u 764 prijave. Hrvatska elektroprivreda d.d. je za sufinanciranje izabrala 196 projekata i programa udruga, ustanova i organizacija civilnog društva.

U dijelu Natječaja u kategoriji Mladi Dobrovoljno vatrogasno društvo Kaptol dobilo je dvije tisuće eura za projekt Mladi vatrogasci – opremanje poligona i potpora za natjecanja. Društvo Naša djeca iz Pleternice dobiva 1900 eura za provođenje projekta Priroda kao izvor učenja i zdravlja.

Nadalje u kategoriji donacija Humanitarno djelovanje Udruga za razvoj kreativnih radionica i kvalitete življenja osoba s invaliditetom u RH iz Požege dobit će 2500 eura za podjelu obroka osobama s invaliditetom i u teškom siromaštvu. Tu još Udruga slijepih Šestočka iz Pleternice dobiva 1900 eura za digitalnu čitaonicu-slušaonicu za slijepe i slabovidne osobe, a Športski klub Croatia iz Požege 1300 eura za medicinske tjelovježbe s fizikalnom terapijom za djecu s mišićnom atrofijom tijela i osobe s invaliditetom.

Među donacijama za Umjetnost i kulturnu baštinu sredstva od 1800 eura dobiva Muška pjevačka skupina Grabarčani iz Grabarja za projekt 300 godina kapelice svete Ane u Grabarju koji jubilej će nizom aktivnosti obilježiti ove godine.

Osim toga u kategoriji Okoliš donaciju od 1900 eura primit će Pčelarska udruga Sladun iz Kutjeva, a novac je namijenjen za provođenje projekta Travnjak za pčele.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.