HEP Plin se izgovara da nadograđuju informatički sustav – upitno je što se dešavalo prethodnih mjeseci?

Autor: Jelenko Topić

Građani s područja Požege i okolnih mjesta proteklih dana su nam se javljali negodujući zbog izuzetno kasne isporuke računa za plin. Naime, mnogi od njih plaćaju svoje režije u paketu tj. sve zajedno za taj mjesec.

Zbog kašnjenja računa koje ispostavlja opskrbljivač HEP Plin iz Osijeka mnogi građani nisu platili režije za listopad.

-Nalazimo se u 21. stoljeću što znači da su prisutni informatika, kompjutori, elektronska pošta … pa nema logike da računi stižu potrošačima mjesec dana nakon očitavanja brojila – kaže jedan razočarani Požežanin.

Izrazio je nadu da opskrbljivač ima novca za tehnička pomagala, a i mogućnosti zapošljavanja, ako treba, novih radnika kako bi se to poboljšalo. Zatražili smo odgovor HEP Plina o ovoj situaciji.

-Kupci kategorije kućanstvo će račune za listopad dobiti početkom idućeg tjedna. Razlog kašnjenja je sveobuhvatna nadogradnja informatičkih sustava HEP Plina radi prilagodbe opsežnoj promjeni zakonske regulative, od koje izdvajamo sljedeće: Uredba Vlade RH o izmjeni i dopuni Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije kojom se uređuju način i uvjeti formiranja cijena plina za razdoblje do 31. ožujka 2024.,Odluka Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA-e) o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca 2022., te za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2023., te Obvezujuća odluka HERA-e energetskim subjektima za primjenu Općih uvjeta opskrbe plinom i Mrežnih pravila plinskog distribucijskog sustava vezano za obračun isporučene energije plina (donesena 3. studenog) – stoji u odgovoru Službe za odnose s javnošću HEP Plina.

Nismo sigurni da će njihov odgovor zadovoljiti potrošače kojima kašnjenje računa pomalo zagorčava život. Odgovor je malo konkretnoga ponuzdio ne dajući ni nadu kako će računi stizati idućih mjeseci. Uostalom navedene tvrdnje odnose se na listopad ove godine. Postavlja se pitanje koji su razlozi stalnog kašnjenja njihovih računa jer su oni svih proteklih mjeseci stizali na adrese korisnika iza 20. , a često i iza 25. dana u mjesecu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek