HDZ za Dan žena: Članice “Katarine Zrinski” i čelnici Gradskog odbora sugrađankama darivali cvijeće

Autor: D.K.

POŽEGA –  Gradski odbor Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ uz predsjednika Gradske organizacije Darka Puljašića, a povodom Međunarodnog dana žena organizirao prigodnu podjelu narcisa i slastica Požežankama – svojim sugrađankama.

-Danas darujemo naše sugrađanke, ne slabijeg, već ljepšeg spola. Trebamo biti što osjetljiviji prema našim kolegicama, suprugama, majkama, bakama. Svaki im dan trebamo učiniti pozitivnim i radosnim kako bi još snažije sudjelovale s nama u izgradnji i razvoju boljeg sutra za cijelu zajednicu -rekao je predsjednik požeškog HDZ-a Darko Puljašić s kojim su bile i njegove stranačke kolege, potpredsjednik Mario Pilon i tajnik Ante Brkić.

Već na svojstven način Puljašić je svojim sugrađankama uručivao narcise upućujući im čestitke za Dan žena, a mnoge su ostale iznenađene tom gestom.

Prigodnu poruku uputile su i članice Zajednice žena HDZ “Katarina Zrinski” Požeško-slavonske županije na čelu sa predsjednicom Anamarijom Blažević, koju prenosimo u cijelosti.

Danas se obilježava Međunarodni dan žena, dan koji je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.Često se današnji dan svodi na poklanjanje cvijeća, no nekad je ovaj dan značio mnogo više, predstavljao je dan borbe, dan izlaska iz povijesnih okvira, kada se žene  tretiralo kao građane drugog reda. Cvijeće je lijepa gesta, ali žene trebaju puno više. U više od stotinu godina od početka ženske borbe za pravo glasa, za jednake plaće za isti posao, te za bolje uvjete rada, žene su postigle ravnopravnost s muškarcima u mnogim segmentima, ali na žalost u nekima su daleko od ravnopravnosti.
U populaciji žene čine preko 51 posto stanovništva, žive dulje, više žena je završilo fakultete, ali i dalje je manji broj žena s diplomama u područjima inženjerstva, građevine i sličnih zvanja koje su tradicionalno “muška”. Nažalost, među zaposlenima u Hrvatskoj manje je žena nego muškaraca, a i žene su zaposlene na slabije plaćenim radnim mjestima. U procesima odlučivanja žene su također podzastupljene. U politici, koja je tako važna zbog donošenja odluka, važnih odluka za budućnost, broj žena je izrazito mali.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: