Gubitnici pokušavaju revidirati povijesne činjenice

Autor: Jelenko Topić

ŠKRABUTNIK – Ovo malo selo u Požeškoj gori obilježilo je 70 godina pobjede nad fašizmom i petu obljetnicu obnove spomenika ratnim žrtvama toga sela, a uz mještane nazočili su antifašisti s područja Požege, te Pakraca i Lipika. Na obnovljeni spomenik sa imenima 36 žrtava fašizma iz Škrabutnika vijence su položili mještani, te udruge antifašističkih boraca i antifašista Požege, te Pakraca i Lipika, a minutom šutnje nakon državne himne odana im je počast.

Predsjednik Odbora za obnovu spomenika Milan Radović govorio je o stradanjima naroda ovog kraja i Slavonije za slobodu izrazivši ponos zbog obnove spomenika i to vlastitim trudom i novcem.

-Danomice svjedočimo grubom pokušaju revizije evidentnih povijesnih činjenica, a povijesni gubitnici se pod svaku cijenu žele odmaknuti od počinjenih zločina prikazujući se žrtvama upravo antifašista-pobjednika – istakao je tom  prigodom Milan Radović i dodao da se sustavno i opetovano napada i omalovažava prvi i najveći antifašista Josip Broz Tito, koji je u svijetu cijenjen državnik, a oni ga proglašavaju zločincem čineći to sa najviših državnih i crkvenih razina.

-Njihov glas će s protokom vremena neminovno utišati povijesne činjenice, a mi antifašisti odlučno dižemo glas protiv izvrtanja ovih nepobitnih dokaza- zaključio je Radović.

Na kraju obilježavanja Kazimir Semunović je pročitao nekoliko stihova revolucionarne tematike podsjećajući na značenje obrane, oslobođenja i suživota svih koji žive na ovim prostorima.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: