Grčevita borba gotovo sat vremena sa somom kapitalcem od 71 kilograma dužine 2,4 metra /FOTO/

Autor: DK

POŽEŠKI RIBIČ ALAN ŽAGAR DOSANJAO RIBIČKI SAN

Požežanin Alen Žagar dosanjao je svoj ribički san. Ulovio je ribu kapitalca ili bolje rečeno grdosiju od soma na sportskom ribnjaku u Oriovcu teškog 71 kilogram, dužine 2,4 metra.

Alen već niz godina odlazi u Oriovac gdje je već upecao lijepe primjerke šarana, smuđa, amura i manjih somova. Svakim izlaskom u ribolov očekivao je da će zagristi veća riba, kapitalac što je i dočekao.

S Alenom u ribolov redovno odlazi prijatelj Zdeno Klobučar koji također ima vele ulov, soma od 57 kilograma upecanog prošle godine također u Oriovcu. Bez Zdenine pomoći Alen nebi mogao izvući soma na obalu.

Grčevita borba trajala je gotovo sat vremena. Som je ulovljen na oveću baušku na daljini od gotovo 150 metara. Debljina najlona je bila 0,45, a udica osrednja trokuka. Zdeno je morao na kraju ući u vodu i kukom izvući svog kapitalca.

Kada se som našao na obali, nastali su problemi. Kao takvu ribetinu prevesti do Požege. Ipak uspjeli su ga nekako smjestiti u Golfa dvicu i put prema Požegi.

Alenov veleulov nije ostao neprimjećen. Okupila se rodbina i prijatelji da vide ribetinu. Slavilo se uz suhomesnate proizvode iz Žagarave pušnice i vrhunsku graševinu. To jebila prilika da se prisutni fotografiraju sa somom kapitalcem.

Foto: Privatni album A.Ž. i D.M.

Više iz kategorije