Graševina Zorice Tandara kao biser čista spremna za tržište /FOTO/

Autor: D.M.

Ovih je dana u podrumu Zorice Tandare iz Kutjeva počelo punjenje u boce vino prošlogodišnje berbe. Najviše, gotovo dvije trećine je graševine, potom rajnskog rizlinga, crnih sori merlota i cabernet sauvignona te sve traženijeg rosea.

Zorica je zadovoljna stanjem vina obzirom na brojne teškoće s kasnim mrazevima, sušom, ledom, a potom i štetama od divljači.
Bez obzira na sve, prošla godina će se pamtiti kao dobra s visokim sladorima i skladnim kiselinama grožđa. Ta vina su vrhunski ocjenjena i tražena na tržištu pogotovo nakon popuštanja mjera od pandemija Covida 19 i najava o dobroj trurističkoj sezoni .

Neprestano inzistiranje na kvaliteti se isplatilo. Inače se vina obitelji Tandara prodaju diljem Hrvatske, od Poreča na sjeveru do Dubrovnika na jugu, te unutrašnjosti.

Pod vinogradima je više od pet hektara ili oko 30 tisuća čokota. Riječ je o pozicijama na osunčanim južnim obroncima Krndije iznad naselja Gradišta, Bekteža i Kutjeva. Zbog velikih šteta od divljači zaštitnom ogradom se ograđuje dio vinograda što je vrlo skup ali neminovan zahvat.

Prije nekoliko godina većinu posla u vinogradu i podrumu preuzele su kćerke Marijana i Nikolina, te zet Ivan. Tako baka Zorica ima više vremena za unuke Ivana i Lukasa.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88