Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
DODIJELJENA PRIZNANJA NA MANIFESTACIJI “VINO-KAP 2024.”U KAPTOLU

Graševina ledeno vino obitelji Perak šampion

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D.Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D.Mirković
FOTO: D. Mirković

Više od stotinu uzorak vina ocijenjen je na 17. Županijskom ocjenjivanju kvalitete vina “Vino-kap 2024.” u Kaptolu. Na istom ocjenjivanju, zasebno su ocijenjena vina sorte pinot sivi i vina sa otoka Krka iz Primorsko-goranske županije koja je ove godine bila županija partner. Organizator, Udruga voćara, vinogradara i vinara “Vino –Kap” iz Kaptola upriličila je dodjelu odličja uz popratne sadržaje u Sportskom parku ispred Društvenih.


Vina su nagrađena zlatnim, srebrnim i brončanim odličjima za što su dodjeljena pismena priznanja. Ovdje treba istaći graševinu ledeno vino iz 2022. godine obitelji Perak iz Kutjeva koje je najbolje ocijenjeno vino na ovogodišnjoj manifestaciji i ovjenčalo se šampionskom titulom.


U kategoriji pinota sivih, najbolje je pinot berbe 2022. godine Vinarije Adžić iz Kutjeva. Najbolje mlado vino berbe 2023. je graševina Vinarije „Vetos“ iz Vetova. U kategorijama najboljeg bijelog vina je Chardonay-Superior 2022. Vinarije Jakobović a najbolje crno vino je Blauburger 2023. Vinarije Krauthaker.


Posjetitelji su imali priliku da sudjeluju u javnom ocjenjivanju desetak ponajboljih vina sa ocjenjivanja i da daju svoj sud. Tako je graševina 2023. godine Vinarije Jakobović iz Vetova prikupila najviše bodova i dobilo laskavo priznanje najboljeg po mišljenju posjetitelja.


Priznanja su nagrađenima dodjeli u ime organizatora predsjednik kaptolačkih vinara Ferdinand Novak i pokrovitelja općine Kaptol, načelnik Mile Pavičić te predsjednik ocjenjivačkog suda dr.sc. Josip Mesić.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.