Graševina izuzetno dobro urodila kod sve poznatije kutjevačke vinogradarke i vinarke Zorice Tandara /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Prije nešto više od tjedan dana ubiranjem rajnskog rizlinga na lokaciji Rudine iznad naselja Bektež započela je ovogodišnja berba grožđa u vinogradima Zorice Tandare iz Kutjeva. Krenulo se i sa branjem najzastupljenije sorte graševina, a potom će uslijediti i ubiranje crnih sorti merlota i cabernet saugnona.

Vinogradi su na više od pet hektara ili oko 30 tisuća čokota. Riječ je o nasadima na osunčanim južnim pozicijama Krndije iznad naselja Gradišta, Bekteža i Kutjeva. Vremesnke prilike su bile povoljne pa će ovaj veliki posao biti obavljen brzo. Ubrano grožđe se odmah prerađuje u podrumu u Kutjevu.

Oko poslova u vinogradu i podrumu brinu kćerke Marijana i Nikolina, te zet Ivan. Tako Zorica imati više vremena za unuka Ivana. Zorica je zadovoljna ovogodišnjim urodom koji je izuzetno dobar.  Slador i kiseline  su optimalni. Stoga treba očekivati da će i ovogodišnja graševina biti ocjenjena vrhunskom. Inzistiranje na kvaliteti se isplatilo. Inače se vina obitelji Tandara prodaju diljem Hrvatske od Poreča na sjeveru do Dubrovnika na jugu, te unutrašnjosti. Poput drugih vinara zbog pandemije virusa ima teškoća u plasmanu.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »