Graševina de Gotho 2020. – Puni sjaj kutjevačkog vinogorja

Autor: D.K.

Često se kaže da terroir definira vino kao i velika vina svijeta, znamo da stoljeća znanja o proizvodnji vina otkrivaju prestižne položaje koje donose najbolji izražaj sorte, osvojivši Decanter platinu za berbu 2018. Ovo veliko postignuće usmjerilo je svijet na impresivan potencijal kutjevačkog vinogorja.

Grožđe za de Gotho graševinu dolazi s posebnog vinogradarskog položaja Vetovo na kojem se odvija kasnija berba. Spomenuta mikrolokacija zbog naglašene prozračnosti, ali i velikog broja sunčanih sati, postiže idealnu ravnotežu šećera i kiselina koje koncentriraju snaže arome u bobicama. Brano je grožđe s 20 do 30 posto sušica i hladnu maceraciju kako bismo izvukli sve arome i ekstrakte. Nakon fermentacije, vino dozrijeva 6 – 12 mjeseci u barrique bačvama od slavonskog hrasta.
Rezultat je jedna slojevita kompleksna i profinjena graševina koju obilježava dubina i mineralnost, kao i puna zrelost. U mirisu se javlja med, kruška, dunja, začini, uz osjetan dodir floralnih nota. Bogat i intenzivan okus se otvara nijansama jabuke i breskve uz svijetlu svježinu i dugi završetak na jeziku.
Ograničena boutique linija vina namijenjena je ekskluzivno HoReCa kanalima prodaje te specijaliziranim vinotekama i vinskim prodavaonicama.

Graševina de Gotho njeguje bogatu tradiciju vinogradarstva i podrumarstva koju su osnovali Cisterciti još u 13. stoljeću te pušta duboke korijenje koje se prenose gotovo osam stoljeća. Ovo posebno vino je spremno za ljubitelje vrhunskih vinskih kreacija i odličan je odabir za privatne vinske kolekcije uz dobar potencijal odležavanja.

Više informacija o novoj berbi de Gotho Graševine pronađite na web stranici vinarije Kutjevo

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek