Gradu Požegi priznanje i nagrada za najbolju praksu u kategoriji grada sporta

Autor: D.K.

ZAGREB / POŽEGA – Udruga gradova Republike Hrvatske dodijelila je priznanja za inovacije i najbolju praksu u lokalnoj samoupravi u hotelu Westin u Zagrebu 28. ožujka 2017. godine. Grad Požega je tako dobio nagradu za najbolju praksu u kategoriji „Grad sporta“ i to za primjenu modela financiranja prijevoza sportaša na gostujuće utakmice i natjecanja. Hvalevrijedno priznanje tom je prigodom primio požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je prisustvovao toj svečanosti.

Nominirana su 33 primjera inovacija i najbolje prakse u radu gradske uprave za priznanje INpuls u kategorijama natjecanja, Grad gospodarstva (za poticanje gospodarskog razvoja), Grad suradnje (za suradničke projekte države i grada), Grad građana (za uključivanje građana u rad gradske uprave),Grad kreative (za poticanje kreativnih ideja) te Grad sporta (za doprinos razvoju sporta)

Gorući problem prijevoza sportaša koji godinama tišti klubove uključene u Požeški sportski savez znatno je ublažen uvođenjem izravnog modela plaćanja prijevoza, sudaca kotizacija i članarina za udruge iz proračunskih sredstava grada Požege. Isto je doprinijelo rješavanju najvećeg dijela problema s kojim su se uprave klubova dugi niz godina borile. Uvođenjem ove najbolje prakse znatno su pojeftinila brojna gostovanja klubova koji ekipno ili pojedinačno odlaze na natjecanja diljem Hrvatske, ali i inozemstva. Riješio se problem nemogućnosti odlaska na neka natjecanja, ali se također u potpunosti doprinijelo rješavanju problema transparentnosti trošenja sredstava.

Udruga gradova objavila je sve podatke o nominiranim praksama kako bi svi ostali gradovi i zainteresirani subjekti mogli u svojim sredinama poboljšati kvalitetu upravljanja i pružanja javnih usluga građanima.

Program INpuls pokrenut je u studenom 2012. godine s ciljem sustavnog prikupljanja, objavljivanja, ocjenjivanja, širenja i nagrađivanja najbolje prakse u lokalnoj samoupravi.

/Tekst i foto: pozega.eu/udruga-gradova.rh/

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek