Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Gradu Požegi priznanje i nagrada za najbolju praksu u kategoriji grada sporta

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Gradu Požegi priznanje i nagrada za najbolju praksu u kategoriji grada sporta Požega.eu | Gradu Požegi priznanje i nagrada za najbolju praksu u kategoriji grada sporta

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

ZAGREB / POŽEGA - Udruga gradova Republike Hrvatske dodijelila je priznanja za inovacije i najbolju praksu u lokalnoj samoupravi u hotelu Westin u Zagrebu 28. ožujka 2017. godine. Grad Požega je tako dobio nagradu za najbolju praksu u kategoriji „Grad sporta“ i to za primjenu modela financiranja prijevoza sportaša na gostujuće utakmice i natjecanja. Hvalevrijedno priznanje tom je prigodom primio požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je prisustvovao toj svečanosti.Nominirana su 33 primjera inovacija i najbolje prakse u radu gradske uprave za priznanje INpuls u kategorijama natjecanja, Grad gospodarstva (za poticanje gospodarskog razvoja), Grad suradnje (za suradničke projekte države i grada), Grad građana (za uključivanje građana u rad gradske uprave),Grad kreative (za poticanje kreativnih ideja) te Grad sporta (za doprinos razvoju sporta)

Gorući problem prijevoza sportaša koji godinama tišti klubove uključene u Požeški sportski savez znatno je ublažen uvođenjem izravnog modela plaćanja prijevoza, sudaca kotizacija i članarina za udruge iz proračunskih sredstava grada Požege. Isto je doprinijelo rješavanju najvećeg dijela problema s kojim su se uprave klubova dugi niz godina borile. Uvođenjem ove najbolje prakse znatno su pojeftinila brojna gostovanja klubova koji ekipno ili pojedinačno odlaze na natjecanja diljem Hrvatske, ali i inozemstva. Riješio se problem nemogućnosti odlaska na neka natjecanja, ali se također u potpunosti doprinijelo rješavanju problema transparentnosti trošenja sredstava.

Udruga gradova objavila je sve podatke o nominiranim praksama kako bi svi ostali gradovi i zainteresirani subjekti mogli u svojim sredinama poboljšati kvalitetu upravljanja i pružanja javnih usluga građanima.

Program INpuls pokrenut je u studenom 2012. godine s ciljem sustavnog prikupljanja, objavljivanja, ocjenjivanja, širenja i nagrađivanja najbolje prakse u lokalnoj samoupravi.

/Tekst i foto: pozega.eu/udruga-gradova.rh/

 

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo