Požega.eu

Gradu Požegi odobren projekt „Požeški limači – faza II“ vrijedan više od 1,8 miljuna kuna

PRIJE 2 GODINE
TEKST: pozega.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Gradu Požegi odobren projekt „Požeški limači – faza II“ vrijedan više od 1,8 miljuna kuna Požega.eu | Gradu Požegi odobren projekt „Požeški limači – faza II“ vrijedan više od 1,8 miljuna kuna

PRIJE 2 GODINE
TEKST: pozega.hr

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao upravljačko tijelo, u postupku odabira projekata u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ donijelo je treću Odluku o financiranju kojom je Gradu Požegi i Dječjem vrtiću Požega kao partneru odobren projekt „Požeški limači – faza II“ u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 1.838.950,96 kuna.

Riječ je o projektu čiji je cilj usklađivanje poslovnog i obiteljskog života kroz unaprjeđenje usluge i produljenje radnog vremena vrtića. Uvođenjem poslijepodnevnog rada u Dječji vrtić Požega koji je partner u projektu, ponuđena je bolja usluga čuvanja djece u odgojno obrazovnoj ustanovi te olakšana organizacija privatnog i poslovnog života mladih obitelji.

Podsjetimo, od 24.listopada 2018. do 24. travnja 2021. godine Grad Požega bio je nositelj projekta „Požeški limači“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 1.690.407,59 kuna. Kada je uveden poslijepodnevni rad u Dječji vrtić Požega postignuta je bolja usluga u odgojno obrazovnoj ustanovi, što utječe i na organizaciju poslovnog i privatnog života mladih obitelji, a time i na bolju učinkovitost društva. Projekt se sastojao od šest elemenata među kojima su jačanje ljudskih kapaciteta kroz zapošljavanje dvije odgojiteljice, psihologa, defektologa, pomoćnog kuhara, kuhara i dvije spremačice koji su svi prošli edukacije plaćene unutar projekta, prehrana djece u sklopu aktivnosti poslijepodnevnog rada, rad u posebnom programu informatičke pismenosti, te nabavka didaktičke opreme.

Demografski deficit te opće društvena letargija izazvana ekonomskim i institucionalnim nedostatcima stvaraju strateški izazov koji bi se mogao ublažiti različitim mjerama populacijske politike, a projekti poput “Požeških limača” dobar su iskorak ka demografskom razvitku i revitalizaciji društva.

izvor: Pozega.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.