Gradu Požegi 800 tisuća kuna za sufinanciranje u obnovi pješačke zone

POŽEGA – Program podrške regionalnom razvoju koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.  Ovim godišnjim programom Ministarstvo podržava razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

Gradu Požegi je za sufinanciranje projekata po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu odobreno 800 tisuća kuna bespovratnih sredstva koja će se uložiti u obnovu pješačke zone, točnije za uređenje Mesničke i Cehovske ulice do raskrižja kod zgrade suda.

Ugovor za sufinanciranje projekta u Vinkovcima je potpisao gradonačelnik Vedran Neferović su kojoj je svečanosti bili i drugi predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave o  Bespovratna sredstva u iznosu od 800 000 kuna dobili su Grad Požega te Požeško-slavonska županija.

Ove će godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije financirati 134 projekta vrijednih 45 milijuna kuna.

0 Comment