Požega.eu

Gradu Kutjevu odobreno još 190 tisuća kuna za nastavak projekta uređenja groblja u Vetovu

PRIJE 1 GODINU
D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Gradu Kutjevu odobreno još 190 tisuća kuna za nastavak projekta uređenja groblja u Vetovu Požega.eu | Gradu Kutjevu odobreno još 190 tisuća kuna za nastavak projekta uređenja groblja u Vetovu

PRIJE 1 GODINU
D.K.

Gradu Kutjevu odobreno je još 190.000,00 kuna za nastavak projekta uređenja groblja u Vetovu.  Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za financiranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u 2022. godini na koji je Grad Kutjevo prijavio 2. fazu uređenje groblja u naselju Vetovo. Prošle godine odrađeni su radovi u vrijednosti 700.000,00 kuna za postavljanje ograde i sanaciju okoliša, a ove godine uredit će se mrtvačnica te plato pred križem. Vrijednost radova u ovoj godini iznosit će 250.000,00 kuna.

Cilj projekta je revitalizacija naselja Vetovo kroz obnovu javne socijalne infrastrukture koja je na raspolaganju široj lokalnoj zajednici, povećanje stupnja razvijenosti i poboljšanja životnog standarda stanovnika. Groblje u Vetovu prostire se na k.č.br. 667, k.o. Vetovo na površini otprilike 7.400 m2.

Program održivog razvoja namijenjen je jedinicama lokalne samouprave koje imaju status potpomognutog područja prema stupnju razvijenosti i jedinicama regionalne samouprave koje provode projekte na potpomognutim područjima. Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku u unapređenju društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture te razvoju infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak. Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobreno je sufinanciranje 258 projekata.

Continue ReadingOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.