Gradovima Kutjevu i Pakracu te DVD-u Jakšić i Brestovac odobreno više od 20,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Autor: DK

KUTJEVO / JAKŠIĆ / BRESTOVAC / PAKRAC – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je listu odobrenih projekata koje će sufinancirati na području jedinica lokalnih samouprava, gradova i općina u sklopu operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Odobreno je 472 milijuna kuna za 102 projekta od kojih su tri na području Požeštine odnosno četiri koji se odnose na Požeško-slavonsku županiju s ukupnim iznosom više od 20,4 milijuna kuna i to DVD-u Brestovac i Jakšić te gradovima Kutjevo i Pakrac.

Odobreno je DVD-u Brestovac 7,28 milijuna kuna, bespovratnih sredstava za uređenje i izgradnju vatrogasnog doma te DVD-u Jakšić 2,34 milijuna kuna za istu namjenu. Gradu Kutjevu je odobreno nešto više id 3,15 milijuna kuna za uređenje groblja u Kutjevu dok je gradu Pakracu odobreno 7,43 milijuna kuna namijenjenih obnovi središnjeg gradskog Trga bana Josipa Jelačića.

-Grad Kutjevo je 18. travnja 2017. prijavio projekt uređenja groblja u Kutjevu na natječaj koji je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoj. Radi se o natječaju iz Programa ruralnog razvoja RH, Mjera 7, Podmjera 7.4., Tip operacije 7.4.1. – „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 23. ožujka 2018. godine objavila je rezultate natječaja i rang listu korisnika potpore. Grad Kutjevo zauzeo je 75 mjesto na rang listi i ostvario pravo na potporu u iznosu 3.156.670,19 kn. Projekt uređenja groblja u Kutjevu obuhvaća izgradnja pješačkih i servisnih površina, izgradnju nadstrešnice, postavljanje nove ograde cijelom dužinom groblja, elektrotehničke radove te uređenje hortikulture groblja – rekao nam je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

– Do sada smo iskoristili sve Mjere ruralnog razvoja, vodoopskrba sjeverozapadnog dijela, izgradnja prometnice u dijelu Aleje kestenova i sada obnova središnjeg trga za što smo ukupno dobili oko 15 milijuna kuna nepovratno. Financiranje navedenih projekata je u 100 % iznosu iz Mjera ruralnog razvoja, ali smo odlučili iz gradskog proračuna financirati neprihvatljive troškove kako bi projekti u cijelosti bili završeni. Zahvaljujem se Ministarstvu poljoprivrede na čelu s ministrom Tomislavom Tolušićem i Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Pokazalo se da su najave Mjera ruralnog razvoja rezultirale onome čemu smo se nadali – rekla je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca.

Evo kako bi trebalo izgledati novo lice trga u Pakracu.

Foto: D.K.; D.M. i grad Pakrac

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: